ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ACB: Το σήκωσε η Μπασκόνια μετά από 10 χρόνια (vids)

Σε έναν δραματικό τελικό η Μπασκόνια με καλάθι του Βιλντόζα στα τελευταία δευτερόλεπτα νίκησε την Μπαρτσελόνα με 69-67 και κατέκτησε την ACB. Η Μπασκόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα της ACB για τέταρτη φορά στην ιστορία της και το τρομερό είναι ότι στα τρία από τα τέσσερα είχε προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (το 2002, το 2010 και...

ACB
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε έναν δραματικό τελικό η Μπασκόνια με καλάθι του Βιλντόζα στα τελευταία δευτερόλεπτα νίκησε την Μπαρτσελόνα με 69-67 και κατέκτησε την ACB.

Η Μπασκόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα της ACB για τέταρτη φορά στην ιστορία της και το τρομερό είναι ότι στα τρία από τα τέσσερα είχε προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς (το 2002, το 2010 και το 2020), ενώ στο πρωτάθλημα του 2008 προπονητής ήταν ο Νίβεν Σπάχια.

 

Το φινάλε του τελικού έμελλε να είναι δραματικό μιας και ο Βιλντόζα σκόραρε με 3” για την λήξη και το σουτ του Χίγκινς για τη νίκη βρήκε σίδερο με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος των Βάσκων.

Για την Μπασκόνια κορυφαίοι ήταν οι Βιλντόζα 917π., 4ρ., 2ασ.) και Σενγκέλια (14π., 4ρ.). Ενώ η  Μπαρτσελόνα είχε σε πολύ κακή μέρα τον Μίροτιτς (8π. με 4/13 σουτ) και περίμενε τα περισσότερα από τον Ερτέλ (21π.) ο οποίος στο τέλος έκανε πολλά λάθη.

 

 

Exit mobile version