ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ευρώπη: Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Πλούσια η μπασκετική εβδομάδα στην Ευρώπη με 8 ελληνικές ομάδες να έχουν υποχρεώσεις αρχής γενομένης από την Δευτέρα (15/11)

Ευρώπη- Εφές
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μια εβδομάδα γεμάτη… Ευρώπη είναι αυτή που μας έρχεται καθώς και στις τέσσερις διοργανώσεις υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Συνολικά 8 ομάδες παίζουν στην Ευρώπη, με τον ΠΑΟΚ να έχει… ρεπό πριν τη μεγάλη «μάχη» με την Γαλατασαράι για το Basketball Champions League.

Πάντως τέσσερις ομάδες/αντίπαλοι των δικών μας δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις στα εθνικά ή τα… υπερεθνικά πρωταθλήματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Στην Γερμανία δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Μπάγερν, αντίπαλος του Παναθηναϊκού την Πέμπτη (18/11) στο Μόναχο θα είναι «ξεκούραστη». Όπως και η Ουλμ, αντίπαλος του Προμηθέα στην έδρα της την Τετάρτη (17/11) για το Eurocup.

Αλλά και η Κράλσχαϊμ αντίπαλος του Περιστερίου (στη Γερμανία) για το FIBA Europe Cup επίσης την Τετάρτη (17/11). Υπενθυμίζουμε ότι το Περιστέρι έχει την τελευταία του ευκαιρία για πρόκριση με τις πιθανότητες να μην είναι και τόσο υπέρ του.

Αγωνιστική υποχρέωση δεν είχε ούτε η Ζαλγκίρις αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Euroleague την Τρίτη (16/11) στο Κάουνας. Ούτε και η Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία θα φιλοξενήσει ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (19/11) στο ΣΕΦ.

Βεβαίως από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε… διαβολοβδομάδα στην Euroleague.

Η Ρίγα αντίπαλος της ΑΕΚ την Δευτέρα (15/11) σε έναν πολύ καθοριστικό αγώνα στα Λιόσια, για τελευταία φορά αγωνίστηκε την Τετάρτη (10/11) και νίκησε 97-51 την Ταλίνα. Με ρεκόρ 8-1 βρίσκεται στην πρώτη θέση του ενιαίου πρωταθλήματος Λετονίας/Εσθονίας.

Ποιοι αγωνίστηκαν;

Η Εφές (θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Τετάρτη 17/11 στην Κωνσταντινούπολη) επικράτησε 96-71 εκτός έδρας της Μπουγιούκτσεκμετσε και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-2. Είναι δεύτερη στη βαθμολογία πίσω από τη Φενέρμπαχτσε. Οι Πέτρουσεφ (16) και Λάρκιν (15) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της.

Δείτε τα στατιστικά της Εφές.

Η Νίζνι, αντίπαλος στο BCL του Λαυρίου την Τετάρτη (17/11) στο Νόβγκοροντ νίκησε 72-65 την Τσμόκι Μινσκ. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Αστάποβιτς (20) και Τοπόροφ (17).  Η Νίζνι ισοβαθμεί με τρεις ομάδες στην 4η θέση της VTB League με ρεκόρ 4-2.

Δείτε τα στατιστικά της Νίζνι

Η Σπόρτιγκ Λισαβόνας, αντίπαλος του Ιωνικού για το FIBA Europe Cup την Τετάρτη (17/11) στη Νίκαια, είχε εύκολο έργο (99-62) απέναντι στην Βιτόρια. Οι Γουίλιαμς (20) και Μοντέρο (11) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας με ρεκόρ 6-1.

Δείτε τα στατιστικά της Σπόρτιγκ.

Τέλος η Μόρναρ, αντίπαλος του Ηρακλή στην Ευρώπη και στο FIBA Europe Cup την Τετάρτη (17/11) στο «Ιβανώφειο», ηττήθηκε στην Λιουμπλιάνα από την Τσεντεβίτα/Ολίμπια με 79-59. Οι Μιχάιλοβιτς (16) και Γκόρντιτς (13) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Μαυροβούνιων που βρίσκονται στην 13η θέση της Αδριατικής Λίγκας με ρεκόρ 1-7

Δείτε τα στατιστικά της Μόρναρ

Exit mobile version