Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο μεσημέρι χθες στο Καραϊσκάκη και το αξιοσημείωτο ήταν ο άριστος σαν στόπερ Γιαν Εμβιλά.

Το παιχνίδι με την Λαμία, το αντιμετώπισε με σοβαρότητα, ο Ολυμπιακός και πήρε εύκολα τη νίκη. Άκρως θετικό το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μεγάλη διάθεση. Ενώ η παρουσία του Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης.

Οι Πειραιώτες είναι σε εγρήγορση και δεν έχουν στο μυαλό τους τη μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους.

Εκείνο, όμως, που αναλύθηκε έντονα, είναι η εικόνα του Γιαν Εμβιλά. Η αναγκαστική αλλαγή του Ουσεϊνού Μπα, έφερε τον Γάλλο στο κέντρο της άμυνας.

Μπορεί να μην υπήρξε μεγάλη πίεση, αλλά ο 30χρονος άσος ήταν εξαιρετικός. Για την ακρίβεια ήταν άριστος σαν αριστερός στόπερ.

Δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του. Ο Εμβιλά έδειξε μεγάλη άνεση.

Συμπλήρωσε εξαιρετικά τον Σωκράτη, που μάλιστα δεν αισθανόταν τόσο άνετα, λόγω και των ενοχλήσεων, που έχει στον δεξί του ώμο.

Πέραν της αμυντικής του λειτουργίας, λειτούργησε εξαιρετικά και στο λεγόμενο build up. Οι μεγάλες μπαλιές που έκανε ο Εμβιλά, ήταν σχεδόν ακριβείας.

Με αποτέλεσμα να ξεφεύγει ο Ολυμπιακός, της πίεσης από την Λαμία, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και να δημιουργεί προϋποθέσεις για να βγάλει αντεπίθεση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, δήλωσε πρόσφατα πως ο Εμβιλά έχει αγωνιστεί στόπερ και στην Σεντ Ετιέν. Γνωρίζει καλά την θέση. Και αυτό φάνηκε καλύτερα χθες.

Έδειξε πως δεν είναι απλά μια λύση, αλλά πως μπορεί να αποτελέσει και μια κίνηση τακτικής. Βέβαια η φυσική του θέση είναι στα χαφ. Και είναι απαραίτητος στο κέντρο, ωστόσο χθες έβαλε σε σκέψεις (γενικά) τον Πέδρο Μαρτίνς.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός: Αισιοδοξία για τον τραυματισμό του Μπα (vid)

Μαρτίνς: Συμπλήρωσε 100 νίκες στον Ολυμπιακό – Τρίτος στη σχετική λίστα