ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

Ο Άρης και ο κόσμος του τους βάζουν έναν-έναν στη θέση τους

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει πως ο Άρης και o κόσμος του βάζει στη θέση του κάθε «πονεμένο» από την εξαιρετική πορεία των «κιτρινόμαυρων».

Ο Άρης και ο κόσμος τους βάζει έναν-έναν στη θέση τους
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Με χαρά διαπιστώνω την «ασπίδα» που υψώνει  ο Άρης και ο κόσμος του κατά των μαζικών και συντεταγμένων προσπαθειών σπίλωσης απέναντι στον σύλλογο. Ο στόχος τους σαφής. Να πληγεί η σπουδαία πορεία που διαγράφουν ο Μάντζιος και οι παίκτες του και παράλληλα να μπουν «φυτίλια» για τον… κακό Καρυπίδη που και καλά δεν ακολουθεί σωστό και ηθικό δρόμο. 

Τα «κιτρινόμαυρα» αντανακλαστικά είναι όμως έτοιμα και βάζουν στη θέση τους παίκτες, προπονητές παράγοντες, τηλεδιαιτητές, «δημοσιογράφους», ακόμη και βουλευτές και Υπουργούς.  Άτομα είτε που εξυπηρετούν συμφέροντα, είτε που είναι «βουτηγμένα» στον αρρωστημένο οπαδισμό (κάποιοι πληρούν και τα δύο κριτήρια).

Σε κάθε περίπτωση άτομα με μηδαμινό αυτοσεβασμό, που δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται στον υπέρτατο βαθμό και που τελικά πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.  Να ενώσουν ακόμη περισσότερο παίκτες, προπονητές, κόσμο και διοίκηση του Άρη.

Πώς να το κάνουμε, τόσα χρόνια βόλευε ο αδύναμος Αρούλης που δεν διεκδικούσε, που δεν ενοχλούσε και που αρκετά χρόνια έλειπε. Τώρα όμως που έγινε ΑΡΗΣ ή καλύτερα καβαλ-ΑΡΗΣ και για να τον δουν πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, δεν αντέχουν. Έχουν αφρίσει.

Δεν μπορούν να δεχτούν πώς μια ομάδα τα καταφέρνει τόσο καλά, χωρίς τα πολλά εκατομμύρια, χωρίς τα εξωαγωνιστικά κόλπα και χωρίς τις κρατικές πλάτες που διαθέτουν αυτοί.

Κι εδώ είναι η μεγάλη διαφορά που έχει ο «Θεός του πολέμου» με όλους αυτούς των οποίων η απληστία έχει χτυπήσει «κόκκινο». Αν ο Άρης κατείχε έστω και το 1/3 από τους τίτλους τους δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κατακτήσουν και οι άλλες ομάδες κάποιους τίτλους με τη σειρά τους.

Γιατί αυτό επιτάσσει η ποδοσφαιρική και αθλητική υγεία. Και γιατί ο Άρης σέβεται τους άλλους. Ποτέ δεν έφτασε σε αυτό το ακραίο σημείο να προσπαθεί να ισοπεδώσει με ψέματα κάποιον για να τον αποδημήσει. Επειδή απλά δεν μπορεί να τον νικήσει.

Οι άλλοι μεγάλοι όμως δεν σκέφτονται έτσι. Ακόμη και τα 100 πρωταθλήματα και τα 200 Κύπελλα να φτάσουν, θα προσπαθήσουν να τα κάνουν 101 και 201. Δεν διανοούνται να επιτρέψουν σε κάποιον αλλον να πανηγυρίσει κατι. Στα 100 τόσα χρόνια ιστορίας του απαγορεύεται να κάνει έστω και πέντε καλές σεζόν. Πρέπει οπωσδήποτε να κρύβεται κάτι ύποπτο και περίεργο από πίσω. Μιλάμε για αρρώστια κι απληστία μαζί.

Ο φετινός Άρης ήρθε όμως για να τους βάλει στη θέση τους κι ελπίζω να είναι έτσι (και ακόμη καλύτερος και μεγαλύτερος) τα επόμενα χρόνια. Να τους μοιράζει ποδοσφαιρικές… σφαλιάρες όταν προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Κι από κοντά ο κόσμος του που με βροχή μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων και αναρτήσεων βάζει με παραδειγματικό τρόπο στη θέση τους όσους πρέπει. Όπως πρόσφατα συνέβη με δημοσιογράφους (ΕΡΤ και Μπ. Τζιομπάνογλου), αστυνομικούς υπαλλήλους, βουλευτές (Αυγέρη) και Υπουργούς (Οικονόμου), που έκαναν κατάπτυστα και μηνύσιμα σχόλια και τοποθετήσεις δημοσίως.

Σκεφτείτε τι μένος και συμπλέγματα υπάρχουν μέσα τους, όταν άτομα του δημόσιου βίου συμπεριφέρονται έτσι. Και το χειρότερο; Σκεφτείτε με τις θέσεις που κατέχουν τι κακό και τι πόλεμο κάνουν στον σύλλογο χωρίς φυσικά αυτό να είναι φανερό.

Χάρηκα όμως όταν είδα ότι η μαζική αντίδραση των Αρειανών ανάγκασε αρκετούς εξ αυτών να σωπάσουν και να βάλουν την ουρά στα σκέλια. Ζητώντας είτε συγγνώμη, είτε αποσύροντας αναρτήσεις,  είτε δεχόμενοι κράξιμο από τους ανωτέρους τους.

Προσωπικά θα ήθελα ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση από τον επίσημο Άρη. Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί, γραφτεί και ειπωθεί τέρατα για την ομάδα. Κάτι που απαιτεί μηνύσεις και αποζημιώσεις.

ΥΓ: Ο άλλος έφτασε να κάνει και καλά σύγκριση του ΟΦΗ με τον Άρη, απλά και μόνο για να υποδείξει τον… κακό Καρυπίδη. Ενοχλεί ο Άρης που διαθέτει πλέον επενδυτή, έστω και με συγκεριμένες οικονομικές δυνατότητες. Βόλευε βλέπετε όταν είχε διαχειριστές ή ακόμη καλύτερα Ζαχουδάνηδες. Τέτοιο άρθρο-παραγγελιά ούτε ο… Νίκος Κοεμτζής, αχαχαχα.

ΥΓ1: Με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να κερδίσουν ό,τι είχε… απομείνει από το τριφύλλι. Αν έπαιζε πλήρες δεν υπήρχε καμία περίπτωση και φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Και μετά ξεσάλωσαν, καθώς εδώ και μια εβδομάδα κοντεύαν να «σκάσουν».  Ξέρεις τι είναι να έχεις χάσει καθαρά και ξάστερα  και να πρέπει να πεις ψέματα στους οπαδούς σου για να κρυφτείς;

ΥΓ2: Πώς είναι δυνατόν να σε πολεμάνε όλοι και να έχεις τουλάχιστον 4 βαθμούς που δεν κατέκτησες δίκαια; Πώς διαμαρτύρεσαι για ένα ματς που σου χάρισαν δύο αποβολές πριν τις φάσεις για τις οποίες (έτσι κι αλλιώς αδίκως) φωνάζεις;

Αλέξανδρος Κωτάκης: Όλα τα μπλογκ του συντάκτη

Exit mobile version