ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα τα άσχημα ημίχρονα διορθώνονται

Ο Δημήτρης Μαργωμένος σχολιάζει τη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός με 4-1 στο Καραϊσκάκη, απέναντι στο Βόλο για την 11η αγωνιστική της Super League 1...

Ολυμπιακός
Συντάκτης: Δημήτρης Μαργωμένος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πήρε ο Ολυμπιακός τη νίκη με 4-1 στο Καραϊσκάκη κόντρα στο Βόλο.

Σε ένα ματς όμως στο οποίο ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει θέματα, όσον αφορά την εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του πρωταθλήματος. Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Πειραιά είχε κενά, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Παρόλα αυτά όμως πήρε μία νίκη με σκορ το οποίο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στους «ερυθρόλευκους». Τέσσερα γκολ έβαλαν οι Πειραιώτες και έδειξαν πως όταν σοβαρεύονται και συγκεντρώνονται όπως πρέπει, βγάζουν καλά πράγματα στο γήπεδο.

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχουν τα δύο παραπάνω στοιχεία;

Σοβαρότητα και συγκέντρωση δηλαδή…

Στην Ελλάδα δεν έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός. Είναι η καλύτερη ομάδα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν έχει θέμα στο πρωτάθλημα της Super League 1. Ένα κακό ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» στην Ελλάδα έχουν την ποιότητα να το διορθώσουν και να αλλάξουν την εικόνα τους.

Αυτό έγινε και απέναντι στο Βόλο. Ένα κακό πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε μισή ώρα άλλαξε τα πάντα. Και το γκολ του Μασούρα να μην έμπαινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, θεωρώ ότι και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιρναν το τρίποντο.

Βέβαια το γκολ του Μασούρα μέτρησε αρκετά και να αλλάξει η ψυχολογία. Προς το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, προς το χειρότερο για το Βόλο. Γιατί ήταν τέτοιο το χρονικό σημείο του 1-1 που «κόβει» τα πόδια στην ομάδα που το δέχεται…

Από την άλλη όμως στην Ευρώπη αυτά τα άσχημα ημίχρονα δεν συγχωρούνται. Το έχει νιώσει αυτό φέτος η ομάδα του Πειραιά. Τόσο με την Πόρτο όσο όμως και με τη Σίτι. Εκεί είναι άλλο και το επίπεδο των αντιπάλων.

Για αυτό και το κακό πρώτο ημίχρονο ίσως θα πρέπει να λειτουργήσει στον Ολυμπιακό και ως… καμπανάκι ενόψει του αγώνα με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη. Μιλάμε για ένα ματς-τελικό για τους «ερυθρόλευκους», διότι θέλουν όσο τίποτε άλλο να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Και με νίκη προκρίνεται στο Europa League, ό,τι και αν κάνει η Μαρσέιγ με τη Σίτι.

Ολυμπιακός: Δεν έκανε κάτι ασυνήθιστο ο Ελ Αραμπί

Φυσικά και πρωταγωνιστής του αγώνα στο Καραϊσκάκη ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πραγματοποίησε το χατ τρικ σε ένα διάστημα περίπου 25 λεπτών επί της ουσίας! Από το 66′ μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα έβαλε τρία γκολ!

Βέβαια για να είμαστε και ρεαλιστές, δεν έκανε και κάτι το ασυνήθιστο ο Ελ Αραμπί…

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει δείξει ότι με μισή φάση μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο. Και αυτό ακριβώς έκανε στο ματς με το Βόλο. Ειδικά το πρώτο γκολ που βάζει είναι η απλότητα του ποδοσφαίρου. Πάσα του Καμαρά ένα «σπάσιμο» της μπάλας με ντρίμπλα, πλασέ και γκολ!

Μπαμ-μπαμ και τόσο απλά…

Το θέμα όμως είναι ότι θα πρέπει να έχει και βοήθειες ο Ελ Αραμπί. Ιδιαίτερα τώρα που ο Χασάν τέθηκε νοκ άουτ για αρκετό καιρό με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τον κορονοϊό. Θέλει βοήθειες ο Ελ Αραμπί, ώστε να μπορεί να έχει τις ανάσες που χρείαζεται και ο Ολυμπιακός να έχει επίσης ποιότητα στην επίθεσή του.

Πρέπει να δώσει πράγματα ο Σουντανί, αλλά όπως φαίνεται θα πάρει και άλλες ευκαιρίες ο Κάιπερς.

Είναι πρόβλημα ο Βινάγκρε, ωραίος ο Τιάγκο Σίλβα

Η εικόνα του Βινάγκρε στο ματς με το Βόλο προβλημάτισε αρκετά. Περίμενες να δεις τον Πορτογάλο να μπει και να κάνει κάτι. Αγωνίστηκε μετά από τόσο καιρό και είχε την ευκαιρία να δείξει πράγματα.

Δεν το έκανε όμως, το αντίθετο μάλιστα…

Όχι απλά δεν έδειξε πράγματα, αλλά είχε και μία κακή εμφάνιση. Από την πλευρά του ο Βόλος το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έπαιξε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο με τον Ουάρντα από την πλευρά του Βινάγκρε. Δημιούργησε προβλήματα ο Αιγύπτιος στο πρώτο μέρος και ο Πορτογάλος έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Είναι πρόβλημα αυτή η εικόνα του Βινάγκρε, δότι έτσι δεν μπορεί και ο Πέδρο Μαρτίνς να δίνει τις ανάσες που χρειάζεται ο Χολέμπας. Δεν γίνεται ο Χολεμπας να πάρει όλα τα ματς πάνω του, πρωτάθλημα, Ευρώπη. Και δυστυχώς όσο δεν υπάρχει βοήθεια, αυτό θα γίνεται.

Αντιθέτως, είδαμε για πρώτη φορά τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος μέσος έδειξε πράγματα. Μπήκε αλλαγή και φάνηκε αμέσως στο γήπεδο. Έτρεξε, ζήτησε και πήρε μπάλα, ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Ελ Αραμπί για το 4-1.

Ήταν ένα σημαντικό κέρδος ο Πορτογάλος μέσος στο ματς αυτό. Το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς, ότι τον εξέπληξε ευχάριστα γιατί ανταποκρίνεται σωστά ο παίκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός – Βόλος 4-1: Όταν τσίτωσε, «πυροβόλησε» ο Ελ Αραμπί (vids)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Θλάση ο Ντρέγκερ… (vid)

Exit mobile version