Θέλεις γήπεδο; Θέλω ψήφο


    Διονύσης ΜαρίνοςΜηδέποτε διακηρυγμένες επισήμως, αλλά ολοένα και περισσότερο να υφέρπουν στο δημόσιο διάλογο, οι βουλευτικές εκλογές είναι μπροστά μας. 

Το αν θα γίνουν την άνοιξη, το προσεχές καλοκαίρι ή, τέλος πάντων, με τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης ελάχιστα ενδιαφέρει. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει σε φάση ζύμωσης εκλογών.

Αψευδής μάρτυρας δεν είναι η συνήθης πρακτική των διορισμών στο Δημόσιο (πάγια τακτική κάθε κυβέρνησης που «σέβεται» τον εαυτό της), ούτε η απροσμέτρητη παροχή νέων ελαφρυντικών μέτρων.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, στα γήπεδα αναστενάζει. Τα άλλα έρχονται και παρέρχονται. Οι μισθοί, οι φόροι, τα συντάξιμα χρόνια, οι αυξήσεις στα τέλη, η ανεργία, η τελμάτωση των ελπίδων: όλα αυτά είναι υποσημειώσεις μιας ζωής που περνάει και φεύγει.

Το γήπεδο, όμως, της «αγαπημένης» ομάδας μένει, δίνει όραμα, σε φουσκώνει με υπερηφάνεια. Τα άλλα ας πάνε να…

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέφυγε από το «χρυσό» κανόνα. Ξεκίνησε με το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό. Έκανε συναντήσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το project του Αthens Alive και συνέχισε με τον ΠΑΟΚ και τη Νέα Τούμπα.

Από κοντά ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε σήμερα για την καλύτερη αξιοποίηση του Παλέ για τον μπασκετικό Άρη.

Τι μένει; Να μπει στο κάδρο με κάποιο τρόπο και η ΑΕΚ και το νέο της γήπεδο για να ολοκληρωθεί το καρέ.

Να είμαστε δίκαιοι: δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Η Θεσσαλονίκη έχει αδικηθεί εδώ και δεκαετίες. Σε υποδομές, σε προσοχή, σε έργα ανάπτυξης. Η πόλη που θα έπρεπε να είναι η πύλη μας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη έχει εγκαταλειφθεί στο έλεός της. Είναι δίκαιη η πικρία των κατοίκων της, είναι δικαιολογημένη η δυσανεξία τους προς το κράτος των Αθηνών.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται γήπεδο και ο Άρης και κάθε ομάδα που έχει κόσμο και μπορεί να δικαιολογήσει το αίτημά της για στέγαση. Το ζήτημα είναι ο χρόνος της αναγγελίας. Είναι μια συνδιαλλαγή που ενώ γίνεται στο φως υποκρύπτει άλλα συμφέροντα, προσβλέπει σε άλλα οφέλη.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν μάθει να χαϊδεύουν αυτιά, να τάζουν κατά το δοκούν, να σπέρνουν ελπίδες σε άγονο τερέν, να ζητούν δίχως να δώσουν. Όταν, δε, πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο πλειστηριασμός αποκτάει το χαρακτήρα φρενίτιδας. Κοινώς: δώσε και ‘μένα μπάρμπα!

Ναι, θα φτιαχτεί νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ. Να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο γήπεδο. Κάτι που του αξίζει και με το παραπάνω. Είναι ένα από τα κορυφαία και ιστορικότερα κλαμπ της χώρας. Είναι ντροπή να παίζει σε προϊστορικό γήπεδο. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά επαναλαμβάνω ο χρόνος της αναγγελίας του έργου.

Η λογική του «δώσε ψήφο, δίνω υπόσχεση» υποτάσσει τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς σε ένα παζάρι συναλλαγής, εξαπάτησης και βαυκαλήματος. Αυτό θέλουμε;Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.