EDITORIAL

Παιδιά, δεν είμαστε μαλάκες

Η ιστορία μιας συνέντευξης που πέταξε από το Ζέεφελντ στην Αθήνα
Παιδιά, δεν είμαστε μαλάκες

Οι καιροί δύσκολοι. Παντού. Δύσκολοι και στη δουλειά μας. Το παρόν σημείωμα, βέβαια, δεν έχει σκοπό να αποτυπώσει τα προβλήματα του Ελληνικού Τύπου. Αυτά, μάλλον, τα έχετε ξανακούσει και ξαναδιαβάσει.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, λοιπόν, στο Sportime και το www. sportime.gr αποφασίσαμε πως θα πρέπει με κάθε οικονομικό κόστος να βρισκόμαστε δίπλα στις προετοιμασίες των ομάδων.

Είναι διαφορετικό να βλέπεις από κοντά τι προσπαθεί να κάνει ο προπονητής, πως ανταποκρίνονται ή όχι οι ποδοσφαιριστές και όλο το τιμ.

Να κάνουμε πράξη δηλαδή το μότο «πρώτα ζούμε, μετά γράφουμε».

Το Sportime και το www.sportime.gr βρίσκονται, λοιπόν και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού (όπως και της ΑΕΚ, αργότερα και του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ) στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Είναι η μοναδική εφημερίδα, που δίνει καθημερινά το παρών στις προπονήσεις και τους φιλικούς αγώνες μαζί με το ΦΩΣ.

Μοναδική; Αμ δε. Γιατί όταν υπάρχει «θέληση» μια αποκλειστική για την εφημερίδα μας, όπως εξελίχθηκε, συνέντευξη δημοσιεύτηκε κανονικότατα και στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», στο ένθετο της «Γαύρος» . Μια εφημερίδα, που δεν έχει απεσταλμένο στο Ζέεφελντ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ, το σημειώνω ξανά.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε στο πλαίσιο αυτού του σταδίου της προετοιμασίας, να δώσει την έγκριση για την πραγματοποίηση της συνέντευξης του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Ενός νέου παίκτη στο ρόστερ της ομάδας, ο οποίος μάλιστα βάσει των ρεπορτάζ προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό αν και τον ήθελε η ΑΕΚ.

Σε αυτή τη συνέντευξη βρέθηκε ο απεσταλμένος της εφημερίδας μας και ο εξαίρετος συνάδελφος Νίκος Γαβαλάς από τη NOVA. Κύριος με το Κ κεφαλαίο. Δεν βρισκόταν σε αυτή ο απεσταλμένος της εφημερίδας ΦΩΣ για λόγους, που δεν είναι της παρούσης και που στο κάτω κάτω ήταν απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και την επομένη δημοσιεύτηκε.

Αλλά ω του θαύματος όχι μόνο στο Sportime. Δημοσιεύτηκε και στον «Πρωταθλητή», που ΔΕΝ έχει απεσταλμένο στο Ζέεφελντ.

Εδώ μιλάμε για πρόκληση 100%. Δεν στεκόμαστε στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Είναι ρομαντικά αυτά.

Εδώ μιλάμε για μια καθαρή κίνηση, προερχόμενη προφανώς από συγκεκριμένη πηγή και η οποία ξεκάθαρα αναφωνεί «σας γράφουμε κανονικά».

Εσάς που δώσατε κοντά στα 1.500 ευρώ για να ενημερώσετε τον κόσμο (όχι απαραίτητα του Ολυμπιακού, γιατί και οι Παναθηναϊκοί και οι ΑΕΚτζήδες και οι ΠΑΟΚτσήδες θα θέλουν να μαθαίνουν πως πάει η προετοιμασία του μεγάλου τους αντιπάλου), σας βάζουμε στο ίδιο σακούλι με εκείνους που δεν έσταξαν ευρώ. Αλλά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Για να μιλήσουμε και με ονόματα. Ο εξαίρετος συνάδελφος Νίκος Γαβαλάς δεν μπορεί, δεν είναι δυνατό να αποτελεί την πηγή από την οποία έφυγε το περιεχόμενο της συνέντευξης και δημοσιεύτηκε στον «Πρωταθλητή».

Ξεκάθαρο αυτό. 100%.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, οφείλει να αναζητήσει πως έδωσε την έγκριση για μια συνέντευξη ενός ποδοσφαιριστή του σε συγκεκριμένα ΜΜΕ και αυτή διοχετεύθηκε αλλού.

Αν δεν γίνει αυτό και δεν επαλειφθεί άμεσα επί του θέματος, τότε έχουμε όλο το δικαίωμα να σκεφτόμαστε πως έγινε επί τούτου.

Και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό κλαμπ. Ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γνωρίζει πως στη διοργάνωση π.χ. όλα τα θέματα, που άπτονται των media services χειρίζονται και γίνονται by the book. Αν δεν γίνει αυτό, τότε υπάρχουν πέναλτι, κυρίως οικονομικά, για να μη μιλήσουμε για την πληγή στο γόητρο.

Μάλιστα, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχουν γίνει και παράπονα για τις υπηρεσίες, που προσφέρει ή που είναι υπ’ ευθύνη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση μιλάμε για ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ.

Σκεφτείτε σε προετοιμασία της Ρεάλ να δίνει ένας παίκτης συνέντευξη στη Marca και σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο και αυτή χωρίς έγκριση να δημοσιεύεται και στην As. Τυχαίο το παράδειγμα και δίνεται, γιατί στην Ισπανία, πολύ απλά, αυτό δε θα γινόταν ποτέ.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα. Και εδώ είμαστε για τις εξηγήσεις, που θα δοθούν.

Αν το θέμα γίνει… γαργάρα τότε οι «μάσκες θα έχουν πέσει». Και θα είναι κάτι… στενάχωρο για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός, του οποίου οι έχοντες την ευθύνη γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να εκπροσωπείται παντού ανάλογα με το τεράστιο μέγεθος και όνομά του.

Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.

Εδώ είμαστε. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε…

Γεράσιμος Μανωλίδης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παιδιά, δεν είμαστε μαλάκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.