ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Ισπανία – Ελλάδα: Ο Φαν΄τ Σχιπ έκανε… καραμέλα το «πλάνο Κατάρ». Ας το αποδείξει…

Απόψε, η Εθνική Ελλάδας ξεκινά αυτό που ευαγγελίζεται ο προπονητής από τη μέρα που ανέλαβε…

Ισπανία - Ελλάδα: Απόψε, η Εθνική Ελλάδας ξεκινά αυτό που ευαγγελίζεται ο προπονητής από τη μέρα που ανέλαβε…
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ισπανία – Ελλάδα: Απόψε, η Εθνική Ελλάδας ξεκινά αυτό που ευαγγελίζεται ο προπονητής από τη μέρα που ανέλαβε…

Ισπανία – Ελλάδα: Κάποτε, μια παρέα ξεκίνησε για ένα «θαύμα» από ένα τέτοιο παιχνίδι. Από ένα… κουφό διπλό στη Σαραγόσα η Ελλάδα έβαλε πλώρη για το Euro 2004. Αυτά, θα μου πείτε, συμβαίνουν μία φορά. Σπάνια δεύτερη. Σύμφωνοι.

Απόψε (Ισπανία – Ελλάδα, 21:45 Open TV), μια άλλη παρέα με βαριά επίσης και ασήκωτη κληρονομιά, ξεκινάει ανήμερα του εορτασμού της ελληνικής επανάστασης τη δική της προσπάθεια να (ξανά)γράψει ιστορία. Και ναι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει απαιτητικότερο ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από την κόντρα με την Ισπανία στο «σπίτι» της.

Μα παράλληλα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει και ενδεικτικότερο τεστάρισμα των όσων, συνεχώς και μονότονα, επαναλαμβάνει εδώ και καιρό ο εκλέκτορας και κάθε μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: η ιστορία τούτης της παρέας έχει ορίζοντα, χρονικό και αγωνιστικό και αποτυπώνεται σε αυτό που ονομάστηκε ως «Πλάνο Κατάρ».

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ τα ηνία, κάθε του απόφαση, κάθε παιχνίδι της Εθνικής, οτιδήποτε που σχετίζεται με αυτήν εντάσσεται σε αυτό το περίφημο πλάνο Qatar 2022. Σε αυτόν τον κομβικό στόχο. Στη φιλοδοξία της επανόδου της ομάδας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Δεν είναι εύκολο σαφώς. Εφόσον όμως προτάσσεται ως στόχος, η επιτυχία θα κριθεί από την επίτευξή του ή όχι. Όπως και η επάρκεια, η ικανότητα του προπονητή. Ξεκάθαρα πράγματα.

Εννοείται πως στην Ισπανία δύσκολα και ρεαλιστικά μπορεί να περιμένει πολλά ο Ολλανδός. Ίσως και να μην είναι αυτό το ζητούμενο στο να καταφέρει η Εθνική να τερματίσει πίσω από τη «φούρια-ρόχα». Παραδοσιακά πάντως, που και που, αυτή η φανέλα σκαρώνει κασκαρίκες στους Ιβηρες.

Και ποιος ξέρει, μπορεί η συγκυρία της ημέρας, για τους Ελληνες που θα τη φορέσουν αύριο με το εθνόσημο στο στήθος να δώσει κάτι στο γήπεδο από τα όσα το Εθνος θυμάται, γιορτάζει και βάσει αυτών, οραματίζεται.

 Η συνέντευξη Τύπου

Exit mobile version