Ο Αρης του Παντελίδη εξάπτει τη φαντασία σου


    Γεράσιμος ΜανωλίδηςΟ Αρης κέρδισε την ΑΕΚ. Πήρε επιτέλους ένα ντέρμπι που τόσο πολύ ήθελε. Κι όμως. Δεν είναι είδηση. Μπορούσε να είχε πάρει κι άλλα, νωρίτερα στη σεζόν, ντέρμπι. Επίσης η εικόνα της ομάδας του Σάββα Παντελίδη «φώναζε» -καιρό τώρα- πως ένα μεγάλο αποτέλεσμα ήταν καθοδόν. Ο τρόπος είναι που εντυπωσιάζει.

Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι και καλύτερα προετοιμασμένοι σε όλους τομείς. Mentality νίκης κόντα στην ΑΕΚ. Από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς. Η ενέργεια που έπαιρναν από την κερκίδα, έμοιαζε με γράσο σε μια μηχανή που δουλεύει ρολόι. Ο Σάββας Παντελίδης είναι πολύ κοντά στο να φτιάξει μια ομάδα, ακριβώς, όπως τη θέλει.

Κύριος μοχλός ανάπτυξης τέσσερις παίκτες. Ματίγια, Σιώπης, Ματέο και Λάρσον. Ο Σιώπης φρόντιζε για τη γρήγορη ανάκτηση κάθε χαμένης μπαλιάς. Ο Ματίγια για τη γρήγορη τροφοδότηση των δύο εξτρέμ. Μία, δύο, τρεις με αρκετό χώρο μπροστά τους και παίκτες που δεν μπορούσαν να τους μαρκάρουν, θα γινόταν η δουλειά. Κι έγινε.

Γενικώς όλα φάνταζαν θέμα χρόνου για τον Αρη. Τα εξαιρετικά στημένα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την κακή αντιμετώπισής τους από την «Ενωση» θα έφερναν γκολ. Ο Βέλεθ, επί παραδείγματι, σκοράρει και του… χαλάει το γκολ ο Γιουνές. Σαν εκτέλεση όμως, η φάση βγήκε κανονικά. Το γκολ βέβαια δεν ήταν κανονικό. Τελικά το γκολ από στατική φάση ήρθε στο δεύτερο μισό, για να «κλειδώσει» το ματς. Εξαιρετική κομπίνα, ορθά παιγμένη.

Η αρχή είχε ξεκινήσει με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω. Κλέψιμο, πάσα στον Λάρσον και γκολ στο ανοικτό γήπεδο. Πήγε να βάλει κι ένα άκρως εντυπωσιακό ο Ματέο Γκαρσία. Εκθέτοντας την άμυνα της πρωταθλήτριας Ελλάδας.

Αυτοί που εκτίθενται δεδομένα, είναι οι «φωστήρες» που μεθόδευσαν πριν από μερικές εβδομάδες την απομάκρυνση του Σάββα Παντελίδη από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από αυτή εδώ τη γωνιά αναφέραμε πως το μόνο που χρειάζεται ο Αρης του Παντελίδη είναι υπομονή. Τη βρήκαν στη διοίκηση, ο Ελληνας τεχνικός κέρδισε χρόνο και η ζαριά του έφερε «εξάρες».

Το credit στον Παντελίδη

Από το εξαιρετικό «μάτι» στις μεταγραφές, μέχρι την εικόνα της ομάδας. Ο Αρης είναι ταχύτατος, σε επιθετικό και αμυντικό transition. Οι επιστροφές των παικτών του όταν χάνεται η μπάλα και τα ανεβάσματα αυτών όταν βγαίνει στην επίθεση η ομάδα είναι άρτιες. Οι τοποθετήσεις του. Η στήριξη από τα μπακ στους εξτρέμ. Γενικώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλα τα λεφτά είναι η «κίνηση χωρίς την μπάλα». Από αυτή ο Αρης είχε μπόλικη. Εχει γίνει ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Διαθέτει παίκτες που εξάπτουν τη φαντασία σου για το τι θα ακολουθήσει. Φανταστείτε ο Σάββας Παντελίδης να είχε στη διάθεσή του και τον Μπρούνο Γκάμα…