×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Βαγιαννίδης δεν πρέπει να γίνει… Νίνης


    Γεράσιμος Μανωλίδης

Ο Βαγιαννίδης δεν πρέπει να γίνει… Νίνης


Οι συγκρίσεις, προφανείς, εύλογες. Teenagers, με ωραία αγγίγματα στην μπάλα, αεράτοι, φρέσκοι. Οι διαφορές, ηλικιακές, αλλά οι συγκεκριμένες, ασήμαντες.

Τρεις μήνες πριν ενηλικιωθεί έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πριν 13 χρόνια ο Σωτήρης Νίνης, πέντε αφού ενηλικιώθηκε έκανε το δικό του ο Γιώργος Βαγιαννίδης, συνδυάζοντας το μάλιστα με γκολ.

Ως εκεί, όμως, η… στατιστικής σημασίας διαφορές. Ο Βαγιαννίδης δεν είναι Νίνης. Ακριβέστερα, ο Βαγιαννίδης δεν πρέπει να γίνει Νίνης. Σύγκριση ταλέντου, δυναμικής, απαγορεύεται. Μόνο στα μέρη μας, ποδοσφαιρικά, χαράζουμε καριέρες, βρίσκουμε ντουζίνες μνηστήρων, βλέποντας παιδιά να ξεχωρίζουν σε αγώνες παιδιών.

Γιατί μέχρι και προχτές, εκεί ξεχώριζε ο 18χρονος δεξιός μπακ-χαφ. Σύμφωνοι, έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει να το κάνει και στο επαγγελματικό παλκοσένικο. Αλλά δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Το απέδειξε, άλλωστε, ο άμεσα συγκρινόμενος μαζί του, Νίνης. Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνή με την Νέων άσου, παρατράβηξε. Και πλέον, μετά την χτεσινή του εμφάνιση, πρέπει να τελειώσει. Αμεσα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Αλλαγές μάνατζερ, αλυσίδα φημών που ενίοτε τον συνδέουν με τον ΠΑΟΚ, άλλες που τον ντύνουν «ερυθρόλευκα» και όποτε κάποιες τον κρατάνε στα «πράσινα», τα χρήματα που τις συνοδεύουν είναι – σίγουρα – παράταιρα και για το οικονομικό πλαίσιο του Παναθηναϊκού, αλλά και για τους συσχετισμούς στα αποδυτήρια.

Αυτό είναι το background της υπόθεσης Βαγιαννίδη από το καλοκαίρι. Θεμιτό από την πλευρά της οικογένειας του 18χρονου, να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, να μην κλείσει καμία πόρτα, να συζητήσουν τα πάντα και με τους πάντες. Σώνει πλέον. Προς χάρη του ταλέντου του μικρού, η απόφαση πρέπει να παρθεί χτες. Οποια και αν είναι.

Ο Παναθηναϊκός, μπορεί να άργησε, αλλά το παλεύει. Περισσότερες δεν είναι οι πιθανότητες του για να διατηρήσει τον Βαγιαννίδη. Η χτεσινή κίνηση, να του δώσει ο Δώνης φανέλα βασικού, μάλλον πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ως εκεί όμως επίσης.

Οπως και ο Βαγιαννίδης – και το περιβάλλον του – πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει να γίνει Νίνης, έτσι και ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει για χάρη κανενός ταλέντου, όσο προικισμένο και αν είναι, να διαφοροποιήσει τις συνθήκες ωρίμανσης του. Το μόνο που πρέπει είναι ποδοσφαιρικά να πείσει πως μπορεί να (του) προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες.

Αν (του) φτάνουν, τότε ο σύλλογος θα κερδίσει – και θα κερδηθεί – έναν ποιοτικό επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αν όχι, η επιλογή δεν θα τον βαραίνει, αλλά η ευθύνη θα μετατεθεί σε όποιον την έκανε…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα