×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνειδητά εμπλέκει… Πρέσπες, πολιτικό κόσμο (νυν, πρώην) και ΠΑΟΚ


    Γεράσιμος Μανωλίδης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνειδητά εμπλέκει… Πρέσπες, πολιτικό κόσμο (νυν, πρώην) και ΠΑΟΚ


Μετά από μια ευρωπαϊκή επιτυχία, διότι τέτοια είναι η επιστροφή που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Τότεναμ, περίμενε κανείς διθυραμβικά σχόλια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σίγουρα δεν επέλεξε τις λέξεις που βγήκαν από το στόμα του τυχαία.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Διαχρονικά, όταν μια ομάδα έχει ευρωπαϊκές επιτυχίες έχει «βήμα». Βήμα για να μιλά, για να υπερασπίζεται τις θέσεις της και πάει λέγοντας. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είπε: «Με προβληματίζει όμως το αν θα πρέπει να ασχολούμαστε σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το πρωτάθλημα των… Πρεσπών. Μήπως πρέπει και εμείς να σκεφτούμε κάτι παρόμοιο. Να λάβουμε μέτρα, όπως έκανε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού; Γιατί κάθε μέρα βλέπουμε κάτι καινούριο.» Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πίσω από τις λέξεις

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις λοιπόν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να επαναλάβει τη σύνδεση που είχε το πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ πέρυσι με την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πως το θέμα ήταν (και ή μόνο) πολιτικό. Δεν περίμενε βέβαια να το ακούσει από το στόμα του κανείς για να ξέρει τι πιστεύει. Αφελής δεν είναι όμως να συζητάει για το τι έγινε πριν. Δεν μπορεί να αλλάξει τα «γραμμένα» κι αυτά λένε πως ο ΠΑΟΚ πήρε τον τίτλο. Γνωρίζει επίσης πως η ομάδα του έκανε και πολλά αγωνιστικά λάθη (μόνο τις δύο ήττες από τον Δικέφαλο του Βορρά μόνο αν βάλουμε κάτω αρκούν).

Διαβάστε ακόμα
Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ: «Κοιτάξτε το πρωτάθλημα των Πρεσπών»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρεται στο «φέτος», στο «τώρα». Στο πρωτάθλημα που τρέχει. Επί της ουσίας απείλησε… με το γάντι όλο το πρωτάθλημα, όταν το αναφέρει ως «πρωτάθλημα Πρεσπών». Αξία όμως έχει να αντιληφθούμε αν υπάρχει και πολιτική μομφή στο σήμερα. Παρακάτω στις δηλώσεις του καλύπτει επί της ουσίας της Νέα Δημοκρατία λέγοντας «η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα». Συμπληρώνει όμως πως «είμαι περήφανος αλλά και προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας».

Μετά από ευρωπαϊκό ματς, κόντρα σε αγγλική ομάδα, ασφαλώς και το μήνυμα είναι και πολιτικό. Έχοντας γυρίσει από το 0-2 στο 2-2, με τον κόσμο του Ολυμπιακού «γεμάτο» το point δεν είναι μόνο να στραφούν τα βλέμματα στον ΠΑΟΚ. Αλλά και στο το τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα συνολικά, αλλά και στο αν είναι σύμφωνος με την συμφωνία των Πρεσπών, τα βήματα της οποίας η τωρινή κυβέρνηση φαίνεται να τηρεί και να σέβεται στο ακέραιο.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram