BLOGGERS

Για την ΑΕΚ ήταν μια πανέμορφη Κυριακή

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ πηγαίνοντας να παίξει στην Τούμπα δε θα περίμενε να είναι μπροστά, ίσως από σήμερα και τόσο… μπροστά στη βαθμολογία. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών θα είναι στο +5. Μεγάλο θέμα. Εν δυνάμει η ΑΕΚ μπορεί να κάνει μέχρι και δυο γκέλες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Και...

Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ πηγαίνοντας να παίξει στην Τούμπα δε θα περίμενε να είναι μπροστά, ίσως από σήμερα και τόσο… μπροστά στη βαθμολογία. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών θα είναι στο +5.

Μεγάλο θέμα. Εν δυνάμει η ΑΕΚ μπορεί να κάνει μέχρι και δυο γκέλες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Και μένουν ακόμα έξι ματς. Δεν είναι λίγα αλλά δεν τα λες και πολλά.

Μετά απ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι πως έπρεπε να φτάσουμε 5 Μαρτίου για να πιστέψουν όλοι οι ΑΕΚτζήδες πως η ομάδα που έφτιαξε ο Χιμένεθ και ξεκίνησε τους αγώνες της κατακαλόκαιρο μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ είναι φαβορί πλέον. Αδιαφιλονίκητο και μεγάλο. Ο τίτλος για πρώτη φορά μετά το 1994 κόβει βόλτες πάνω από τη Φιλαδέλφεια. Εκεί που χτίζεται το νέο γήπεδο και που όταν γίνει πραγματικότητα η δυναμική της ομάδας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ηταν όμορφη Κυριακή για τους ΑΕΚτζήδες η χθεσινή. Το αγωνιστικό κομμάτι του ματς με τον Πανιώνιο μπορεί και να μην το θυμάται κανείς πλέον.

Αυτό που έχει σημασία είναι το μισό-μηδέν, το 1-0 του Λιβάια. Ο οποίος παρεμπιπτόντως το έψαχνε το γκολ σαν παλαβός. Το έβαλε. Το έψαχνε και ο Αραούχο, θα μπορούσε και εκείνος να βάλει ένα. Από τα πιο θεαματικά της σεζόν. Δεν το έβαλε και η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο γέμισε άγχος.

Αλλά έτσι είναι οι κούρσες για τον τίτλο. Εχουν άγχος, δεν είναι απλό πράγμα. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν οργανισμό με τόσες ιδιαιτερότητες που έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα 24 χρόνια.

Η ΑΕΚ είναι κοντά σε αυτό. Μένουν έξι παιχνίδια. Αν διατηρήσει την ίδια εικόνα που έχει σε όλη τη σεζόν, τότε θα το πάρει. Στην Τούμπα είναι δεδομένο πως πάει την άλλη εβδομάδα έχοντας το πάνω χέρι.

Βασικά, η αλήθεια είναι πως διαθέτει και το ρόστερ για να το διατηρήσει αυτό και στον αγωνιστικό χώρο.

Exit mobile version