Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ στην Κρήτη και τον Λόπες

Η επίσκεψη στην Κρήτη δε δυσκόλεψε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ αλλά έφερε μετά το τέλος του αρκετές σημειώσεις. Ίσως και αντιστρόφως ανάλογες από τις δυσκολίες, που (δεν) συνάντησε η ομάδα του Ουζουνίδη.

Πρώτα απ’ όλα, πλέον, η «Ένωση» έχει κερδίσει 3 από τα 4 παιχνίδια της χωρίς να έχει προβλήματα (ΠΑΣ, Πανιώνιος τα άλλα δύο). Έβγαλε και δεύτερη δύσκολη έδρα μετά από αυτήν της Τρίπολης και ακόμα είναι η 5η αγωνιστική.

* Μέσα στο γήπεδο, ο Μπακασέτας ήταν ο κορυφαίος. Κινήθηκε, όπως απαιτεί ο ρόλος του όπως και όσο έπρεπε τόσο στα πλάγια όσο και στον άξονα.

* Ενδιαφέρον μεγάλο έχει και η αντίδραση του Ουζουνίδη για το δεύτερο ημίχρονο. Μίλησε ακόμα και για απογοήτευση. Βαρύ. Τον έπιανε, όμως και η κάμερα να φωνάζει. Ήταν ίσως από την πίεση του αγώνα, τον οποίο, όμως για να τα λέμε όλα η ΑΕΚ τον είχε «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πως είναι το αφεντικό.

* Το παιχνίδι της Κρήτης έβγαλε προς τα έξω σαν εικόνα, αυτό που λένε πολύ οι παίκτες της. Ότι είναι οικογένεια.

* Ο Μπακασέτας έτρεξε να πανηγυρίσει το 0-1 με τον Λαμπρόπουλο, που άκουσε πολλά για την κακή του εμφάνιση στην Τούμπα. Είναι και φίλοι βέβαια.

* Η στιγμή της ατυχίας του Λόπες σόκαρε όλη την ομάδα. Στο 100%. Ο Λαμπρόπουλος με τον Πόνσε τον βοήθησαν να πάει στ’ αποδυτήρια, ο Λυμπερόπουλος έτρεξε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει στο κεφάλι.

* Έχει πληγεί πολύ η ΑΕΚ από ρήξη χιαστού σε παίκτες της. Ο Μάνταλος δύο φορές, ο Μπακάκης, ο Λαμπρόπουλος, ο Γιόχανσον και ο νεαρός ο Πάρης Μπάμπης τα τελευταία 3,5 χρόνια.

* Ο Μελισσανίδης ενισχύοντας αυτό που λένε στην ΑΕΚ για οικογένεια, κινήθηκε όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις. Έδωσε αμέσως εντολή για ανανέωση συμβολαίου. Χωρίς ανάγκη για όμορφα λόγια για τον Μελισσανίδη, είναι μια κίνηση, που πρέπει να διαφημίζεται.

* Όπως και να έχει είναι κάτι πολύ άσχημο. Πρώτα για τον ίδιο τον παίκτη, που θα παίξει ξανά μετά από 5-6 μήνες.

* Αριστερά μένει ο Χουλτ ενώ πέρυσι είχε αγωνιστεί εκεί ο Τσόσιτς. Ο Μπακάκης είχε παίξει όπως θυμούνται όλοι αριστερό στόπερ. Ας το κρατήσουμε και αυτό. Σε μεγάλο μέρος της σεζόν.

* Πάντως, είναι πιθανό να πάει ακόμα και σε μεταγραφή η ΑΕΚ.