ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΠΑΣ

Η αναδιάρθρωση μετέτρεψε τη Football League σε ένα αδιάφορο και επίσημα πρωτάθλημα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχωράει σε αναδιάρθρωση και η Football League μετατρέπεται σε ένα αδιάφορο σχεδόν πρωτάθλημα μέχρι το φινάλε.

Η αναδιάρθρωση μετέτρεψε τη Football League σε ένα αδιάφορο και επίσημα πρωτάθλημα
Συντάκτης: Κώστας Λάππας Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχωράει σε αναδιάρθρωση και η Football League μετατρέπεται σε ένα αδιάφορο σχεδόν πρωτάθλημα μέχρι το φινάλε.

Η περιβόητη αναδιάρθρωση είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ και το φινάλε της Football League μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αδιάφορο.

Όπως κάθε χρόνο εξάλλου, έτσι και φέτος, οι ΠΑΕ ενημερώνονται την τελευταία στιγμή για το μέλλον τους. Ελλαδιστάν που λένε… Αναδιάρθρωση και καλοκαίρι πάνε πακέτο. Μάθαμε και δεν μας κάνει καμία έκπληξη…

Άπαντες ξεκίνησαν τη σεζόν χωρίς να γνωρίζουν στο 100% τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία. Και προφανώς σε ποια.

Μπορεί ο υφυπουργός Αθλητισμού να έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό πως στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η κατάργηση της Football League, αλλά τελεσίδικη απόφαση δεν είχε παρθεί. Καφενειακά όλοι το γνώριζαν…

Με κάθε επισημότητα ήρθε ο Αυγενάκης την Πέμπτη (3/6) να ενημερώσει για τις οριστικές εξελίξεις.

Τι σημαίνει αυτό; Οι 8 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν τη σεζόν 2021-22 στη Super League 2. Και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Γ’ εθνική.

Άρα μιλάμε για ένα αδιάφορο πρωτάθλημα στις εναπομείναντες τέσσερις αγωνιστικές.

Τι σημασία έχει αν μία ομάδα τερματίσει πρώτη ή όγδοη. Και στις δύο περιπτώσεις κατηγορία θα ανέβει. Αρκεί προφανώς να πληροί τα κριτήρια.

Οπότε το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε επικεντρώνεται μόνο στη μάχη για τις θέσεις του υποβιβασμού. Αυτόματα αυτό σημαίνει πως αυξάνονται τα ματς με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον και αλλοιώνεται η βαθμολογία.

Δεν είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές αυτό. Το σύνηθες θα έλεγε κανείς.

Οπότε αν δείτε στην συνέχεια αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική διαφορά ποιότητας δύο ομάδων, μην απορήσετε…

Στο νότιο όμιλο παλεύουν δύο ομάδες για το ακατόρθωτο. Αστέρας Βλαχιώτη και Ασπρόπυργος.

Στον βορρά, η ΑΕΠ Κοζάνης δεν προλαβαίνει, Απόλλων Πόντου, Αλμωπός Αριδαίας, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας και Τρίγλια Χαλκιδικής θα παλέψουν για την αποφυγή της 9ης θέσης.

Και όπως γίνεται αντιληπτό, ουδένα ενδιαφέρον για τις πρώτες θέσεις. Κρίμα και για την ΕΡΤ3 που θα μεταδώσει το Σάββατο το ντέρμπι Νίκη Βόλου – Καλαμάτα. Πλέον, δεν είναι ντέρμπι…

Νότιος όμιλος, Κυριακή 6/6

Αιγάλεω – Ρόδος
Ασπρόπυργος – Σαντορίνη
Επισκοπή – Ιάλυσος
Καλλιθέα – Αστέρας Βλαχιώτη
Νίκη Βόλου – Καλαμάτα (5/6, 17:00)

Βαθμολογία

Βόρειος Όμιλος, Κυριακή 6/6

Κοζάνη – Καβάλα
Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας
Θεσπρωτός – Βέροια
Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου
Τρίγλια – Πιερικός

Βαθμολογία

 

 

Σοκ στην Καλλιθέα: Ο Μαρουκάκης μπαίνει στο χειρουργείο! Τέλος η σεζόν!

Ρόδος: Απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές – Η απάντηση της ΠΑΕ

Τα μπινελίκια είναι καθημερινά, οι παίκτες αγανάκτησαν, αλλά το αφεντικό… βράχος!

 

 

Exit mobile version