ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Φάκελος τραυματισμοί: Ο Δώνης θα φορτωθεί ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό του!

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός, τη στιγμή που στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είχε χάσει όλη τη χρονιά (αποκλεισμός από Ευρώπη, γκέλες της πλάκας με ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν στο τέλος), αναλώθηκε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο.
Φάκελος τραυματισμοί: Ο Δώνης θα φορτωθεί ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό του!

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός, τη στιγμή που στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είχε χάσει όλη τη χρονιά (αποκλεισμός από Ευρώπη, γκέλες της πλάκας με ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν στο τέλος), αναλώθηκε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο.

Το «κανόνι» Αλαφούζου, στις 21 Σεπτεμβρίου, πρόσφερε απλόχερα άλλοθι σ’ ό,τι συνέβαινε στην ομάδα. Δικαιολόγησε «τεσσάρες» από τη Λαμία στο χιόνι, λες και οι γηπεδούχοι έπαιζαν στη Σαχάρα, και κάθε κακώς κείμενο. Ομολογουμένως η πραγματικότητα ότι το ρόστερ άλλαξε μία φορά τον Αύγουστο, σε σχέση με την εκκίνηση της προετοιμασίας, μία τον Ιανουάριο και μία τελευταία φορά στο τέλος της σεζόν ως προς τον πυρήνα του συνιστά πρόβλημα.

Είναι, όμως, όλα αυτά ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για ό,τι συνέβη; Είναι απαντημένα όλα τα ερωτήματα με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ; Ή οι δεκάδες μυικοί τραυματισμοί έχουν άμεση συνάρτηση με το ότι δεν έμπαινε ευρώ στην τράπεζα; Έγινε προετοιμασία ποδοσφαιρικής ομάδας πέρυσι το καλοκαίρι; Υπάρχει ευθύνη στο προηγούμενο τεχνικό επιτελείο για τις θλάσεις που είχαν γίνει καθημερινότητα στον Παναθηναϊκό; Πώς γίνεται συγκεκριμένοι παίκτες, οι οποίοι αντιμετώπισαν σερί μυικούς τραυματισμούς, να έχουν και φέτος την ίδια ευπάθεια; Όταν θα στραβώσουν τα αποτελέσματα, που με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει, θα μπει στο επίκεντρο ευθύνης ο προηγούμενος γυμναστής ή ο Γεωργίτσας που θα φαίνεται γιατί αυτός έχει την ευθύνη από τις 2 Ιουλίου;

ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ

Όταν το 5×5 χαλάσει, θα χρειαστεί να διαχειριστεί ο Γιώργος Δώνης ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό του; Ή αν θέλετε μία αναποδιά, γνωστή από το καλοκαίρι, που δεν έχει τον ίδιο ως απόλυτο υπεύθυνο! Διότι θα τονιστεί δεδομένα το συχνό φαινόμενο των τραυματισμών. Σ’ ένα ρόστερ που βρήκε ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό, ποδοσφαιριστών που και πέρυσι εμφάνισαν μεγάλη συχνότητα τραυματισμών μυικής φύσης.

Μόνο και μόνο αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μία injury list γεμάτη για τα δεδομένα της εποχής και με γεγονός το 1 παιχνίδι την εβδομάδα. Γιόχανσον, Ινσούα (new entry), Κολοβέτσιος. Οικονόμου και Κουλιμπαλί αποθεραπεύτηκαν πρόσφατα. Ο Έλληνας αμυντικός αναμένεται να παίξει ξανά την Τρίτη με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, ο Αφρικανός επέστρεψε με τον ΠΑΣ και με σπουδαία εμφάνιση. Δεν υπολογίζεται στη συζήτηση ο Άλτμαν που αναρρώνει από διαφορετικής φύσης τραυματισμό. Ή ο επιρρεπής Τζανδάρης. Ο Χρήστος Δώνης επέστρεψε από μυικό τραυματισμό προ εβδομάδων, τη στιγμή που Άντονι Μουνιέ ακόμη δεν έχουμε δει καλά σε σειρά αγώνων.

Ο Κουρμπέλης δόξα τω Θεώ είναι καλά, όμως δεν πρέπει να λησμονείται πως έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία με μυικό τραυματισμό. Ο Κάτσε χτύπησε και καπάκι χτύπησε ξανά, με το πρόβλημα του Μπουζούκη να είναι μεμονωμένο, αφού αφορά στούμπηγμα στο παιχνίδι απέναντι στα Γιάννενα το οποίο αποτελεί προβλεπόμενη κατάσταση για έναν παίκτη. Πέρυσι ο Γιόχανσον έκανε μήνες να θυμίσει κανονικό αθλητή, ο Κουλιμπαλί ήταν ο… Πρωταθλητής στις θλάσεις με 5, ο Ινσούα στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε σε 2 ματς Super League μέσα στο 2017 (με Ατρόμητο τον Νοέμβριο και ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Δεκέμβριο), με τον Μουνιέ να έχει κενά συμμετοχών (Νοέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018 ενδεικτικά).

Οι διαφορετικές οπτικές γωνίες, οι οποίες αναδύονται είναι οι εξής. Πέρυσι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε ποδοσφαιριστές με ιστορικό τραυματισμών (Μουνιέ). Ή απολύτως ανέτοιμους να προσφέρουν άμεσα (Γιόχανσον, Ινσούα). Όλοι έκαναν κανονική προετοιμασία φέτος για πρώτη φορά με το «τριφύλλι»! Όσοι εξ αυτών αποτελούν τον κορμό του Παναθηναϊκού του Δώνη ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ άρχισαν να βγάζουν προβλήματα λόγω πρόωρης κόπωσης. Οι υπόλοιποι πρώτης γραμμής, οι οποίοι αντέχουν ακόμη, πολύ απλά για διαφορετικούς λόγους δεν αγωνιζόταν πέρυσι. Είτε επειδή δεν υπολογίζονταν από τον Μαρίνο Ουζουνίδη (Διούδης, Μαυρομμάτης, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης), είτε γιατί δεν βρίσκονταν στην ομάδα (Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Καμπετσής).

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο «ΕΧΘΡΟΣ»

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι ποιος φταίει. Μόνο αυτό τουλάχιστον… Το πρόβλημα των μυικών τραυματισμών το Sportime το είχε αναδείξει από πέρυσι, ως αίτιο της αγωνιστικής καθίζησης. Το ζήτημα είναι πως συνεχίζεται και φέτος, «κληρονομιά» του Δώνη και του Γεωργίτσα. Ο προπονητής ΠΟΤΕ δεν θα μιλήσει για το ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Άλλωστε έχει αποδεχτεί ό,τι βρήκε 100% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ και δεν θα ψάξει ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ και ΑΛΛΟΘΙ.

Συμπέρασμα… Ή συμπεράσματα αν προτιμάτε. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία κακοπροπονημένη ομάδα. Αποτελούμενη από παίκτες με ευπάθειες, οι οποίοι έμειναν με κομβικό ρόλο και φέτος λόγω συνθηκών (περιορισμοί μεταγραφών). Που χρειάστηκε να παίξουν πέρυσι πολλές φορές ανέτοιμοι μετά από τραυματισμούς, για να υπάρχουν λύσεις (εδώ δεν φέρει καμία ευθύνη το τεχνικό επιτελείο). ΔΥΣΤΥΧΩΣ το handicap τα συχνών απωλειών για ιατρικούς λόγους, θα κληθεί ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ μέσα στη σεζόν να το ξεπεράσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και να το διαχειριστεί ένας προπονητής και ο γυμναστής του, με επιτυχία, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για ό,τι συμβαίνει.

Πάντως ο πρώτος «εχθρός» του 5×5 είναι έξω από την πόρτα. Τη χτυπάει αργά κι εκνευριστικά, πριν ζητήσει επιτακτικά να μπει μέσα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φάκελος τραυματισμοί: Ο Δώνης θα φορτωθεί ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.