ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

ΠΑΟΚ: Πρόσωπο και κόρνερ VS πρόσωπο και γκολ

Ούτε η τύχη ήταν με το μέρος του και έβγαλε στην επιφάνεια τις αδυναμίες...

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε έναν από τους πιο πικρούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς της ιστορίας του από την κατά πολλές φορές μικρότερης αξίας Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ήταν ο ίδιος ΠΑΟΚ, που έφτασε μία ανάσα από το να αποκλείσει τον περσινό «ημιφιναλίστ» του Champions League, Άγιαξ αλλά ηττήθηκε από τους Σλοβάκους, το ρόστερ των οποίων δεν περιλαμβάνει ίσως κανέναν παίκτη, που να χωρούσε στην ασπρόμαυρη ενδεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιμωρήθηκε που δεν ενισχύθηκε

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- μετά την πιο πετυχημένη σεζόν της ιστορίας τους να εμφανιστούν αποδυναμωμένοι στα ευρωπαϊκά προκριματικά της επόμενης σεζόν.

Τόσο απέναντι στον Άγιαξ, όσο και απέναντι στη Σλόβαν στοίχισε η έλλειψη ποιοτικών λύσεων και ηγετών είτε στη βασική ενδεκάδα είτε στον πάγκο αφού οι μεταγραφές που έγιναν δεν ήταν πρώτης γραμμής… Ο Εσίτι είναι ένας παίκτης, που μόνο σε σύστημα 4-1-4-1 μπορεί να παίξει ως καθαρός κόφτης και στο 4-4-2 δημιουργεί μειονέκτημα επιθετικά στην ομάδα του. Το μειονέκτημα αυτό έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο χθες όταν ο Ελ Καντουρί αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Φερέιρα ξόδεψε ακόμη μία αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για ν’ αντικαταστήσει τον Νιγηριανό, κάτι που του στέρησε την ευκαιρία να φρεσκάρει την ομάδα του με έναν ακόμη επιθετικό (Ζαμπά ή Στοχ).

Πέρα όμως από τα τραγικά λάθη των περισσότερων το βράδυ της Πέμπτης, την κακή προσέγγιση του αγώνα, τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Ντόουγκλας και τον παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε ξανά απέναντί του τον παράγοντα τύχη.

Στο 94′ με το σκορ στο 3-2 και τον Δικέφαλο να ψάχνει το γκολ πρόκρισης, ο Λημνιός μπαίνει μόνος του στην περιοχή και κάνει το δυνατό γύρισμα με στόχο η κόντρα να τον ευνοήσει. Η μπάλα χτυπά στο πόδι του Μπάιριτς, παίρνει φορά προς την εστία, βρίσκει στο πρόσωπο (!) του Γκρέιφ και καταλήγει για λίγα εκατοστά κόρνερ.

Σε ένα υποθετικό σενάριο, όπου η τύχη ευνοούσε σε αυτή τη φάση τον Δικέφαλο σήμερα θα μιλούσαμε για «ομάδα με χαρακτήρα, με πνεύμα νικητή, σωστή πρωταθλήτρια, που δεν μάσησε από τις διαδοχικές αναποδιές και βρήκε τρόπο να μπει στους ομίλους παρά τις μέτριες εμφανίσεις της». Θα μιλούσαμε για «μία πετυχημένη πορεία στα προκριματικά», δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα κόντρα στον Αγιαξ παρά τις απουσίες και σήμερα θα περιμέναμε τις μεγάλες μεταγραφές των Θεσσαλονικέων, που θα εκτόξευαν την ομάδα.

Αυτόματα, επίσης, θα μιλούσαμε για έναν εξαιρετικό Γιαννούλη, που έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα, για το κέρδος που ακούει στο όνομα Μίσιτς και για την ποιότητα του Σβιντέρσκι, ο οποίος με την είσοδό του στο γήπεδο άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως, μπορεί για λίγα εκατοστά να σε εκτοξεύσει και να σε «τελειώσει» ανάλογα με τα φάλτσα της μπάλας.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα χρειάζεται ψυχραιμία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντέξει στην πίεση της αποτυχίας, να κερδίσει την Κυριακή τον Πανιώνιο και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του στη διακοπή του πρωταθλήματος. Τα πράγματα, πλέον, εντός Ελλάδας (δυστυχώς) γίνονται πιο απλά. Το ένα παιχνίδι την εβδομάδα μπορεί να μειώνει το πρεστίζ της ομάδας αλλά είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Οι Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και Βιεϊρίνια (με τη χρονική σειρά που τους αναφέρω) μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον χαρακτήρα του συνόλου του Φερέιρα και να επαναφέρουν το «μέταλλο», που το χαρακτήριζε πέρσι.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Exit mobile version