ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Έλεγχος διαιτησίας: Φινάλε με λάθη σε «Βικελίδης» και Ριζούπολη

Έλεγχος διαιτησίας: Έξι στα οκτώ για τους διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Προβληματικός ο Τάσης στο Αρης – Ξάνθη. Θέματα είχε και Βρέσκας στη Ριζούπολη. Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2 (Ζαχαριάδης) Eκανε λάθη, αλλά όχι χοντρά. Οι φωστήρες της διαιτησίας ανακάλυψαν δύο πέναλτι, αλλά δεν υπάρχει κανένα. Στο 71′ ο Γιαννούλης διώχνει μπάλα. Καμία πρόθεση να...

Έλεγχος διαιτησίας
Συντάκτης: Νίκος Μαρκάτος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έλεγχος διαιτησίας: Έξι στα οκτώ για τους διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Προβληματικός ο Τάσης στο Αρης – Ξάνθη. Θέματα είχε και Βρέσκας στη Ριζούπολη.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2 (Ζαχαριάδης)

Eκανε λάθη, αλλά όχι χοντρά. Οι φωστήρες της διαιτησίας ανακάλυψαν δύο πέναλτι, αλλά δεν υπάρχει κανένα. Στο 71′ ο Γιαννούλης διώχνει μπάλα. Καμία πρόθεση να ανατρέψει τον Ενσικουλού που πέφτει μόνος του. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση που έκανε χρήση βίντεο ο Σταθόπουλος.

Στο 89′ το κράτημα της φανέλας του Σάσι από τον Χατζηισαΐα είναι στιγμιαίο, δεν προκαλεί ανατροπή και δεν στοιχειοθετείται παράβαση πέναλτι.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 (Σιδηρόπουλος)

Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Στο 37′ υπάρχει οφσάιντ και σωστά ακυρώνεται το γκολ του Ακπομ.

Στο 47′ δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Κάργα.

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0 (Τζοβάρας)

Προπόνηση για τον Τζοβάρα στη Τρίπολη. Μια φάση είχε το ματς και πήρε την σωστή απόφαση. Ο Μαλέρμπ “γκρεμίζει” τον Καλτσά στο 58′ και σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Ικανοποιημένος έμεινε και ο παρατηρητής Φλώτσιος.

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3 (Γκορτσίλας)

Και εδώ κάποιοι είδαν κόκκινη κάρτα στον Κονέ στο μαρκάρισμα του στον Χουλτ. Υπάρχει παράβαση μεν, ο παίκτης του Λεβαδειακού, απωθεί αντικανονικά τον αντίπαλο του, αλλά ήταν για κίτρινη κάρτα. Δεν προκύπτει βάναυσο ή επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου, μαρκάρισμα.

Στο 61′ σωστά ο ρέφερι αποβάλει τον Νανγκίς για την… κουτουλιά στον Μάνταλο.

Άρης-Ξάνθη 7-2 (Τάσης)

Μετριότατος, όπως και καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Τάσης. Στο 14′ σωστά έδωσε το πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, αφού ο Ρόουζ ανατρέπει τον Μπαριέντος.

Στο 26′ όμως το πέναλτι που καταλογίζει στο μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη είναι ανύπαρκτο. Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης κάνει τάκλιν στη μπάλα και ο επιτειθέμενος επιδιώκοντας την επαφή, πέφτει μόνος του.

Στο 46′  ο Σιλά ανατρέπει καθαρά τον Φετφατζίδη, βρίσκοντας τον στο γόνατο, αλλά ο ρέφερι δεν καταλόγισε την παράβαση.

Λάθος και από τον βοηθό Καρατζίκα που κακώς δεν σήκωσε τη σημαία του στο τέταρτο γκολ του Αρη. Στο ξεκίνημα της φάσης, ο Γιουνές είναι οριακά εκτεθειμένος. Δύσκολη φάση για να μην αδικούμε τον Αθηναίο.

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-3 (Βρέσκας)

Και ο Βρέσκας είχε θέματα στη Ριζούπολη. Ο Οριουέλα ανατρέπει τον Μπαράλες στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο ρέφερι δεν είδε την παράβαση.

Στο 49′ ο Αστρας… γκρεμίζει τον Βασιλαντωνόπουλο και ο Βρέσκας σωστά δίνει πέναλτι. Λάθος του ωστόσο που επέτρεψε στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να παίξει με μαύρο κολάν, φορώντας πράσινη εμφάνιση.

Ο κανονισμός (αρθρο 4 παρ. 3) είναι σαφής για τα χρώματα: «Αυτά που φοριούνται κάτω από το παντελονάκι/κολάν (και προεξέχει από το παντελονάκι) πρέπει να είναι του ιδίου χρώματος με το βασικό του παντελονιού ή με αυτό από το χαμηλότερο μέρος του παντελονιού (ρέλο)».

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0 (Τζήλος)

Δεν είχε κανένα πρόβλημα στο ΟΑΚΑ ο Τζήλος. Στο 12′ σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο κράτημα του Αργκους στον Κάτσε. Σωστή και η κίτρινη (και όχι κόκκινη) αφού ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν είχε κατοχή της μπάλας.

Σωστή και η επανάληψη, αφού είχαν μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση παίκτες και των δύο ομάδων. Αν ήταν μόνο ο Μακέντα, τότε θα καταλογιζόταν έμμεσο υπέρ του Παναιτωλικού.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3 (Μανούχος)

Απολύτως τίποτα στη Λάρισα. Εύκολο απόγευμα για τον Μανούχο που δεν του έτυχε δύσκολη φάση.

Exit mobile version