Το ουσιαστικό ατόπημα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν στα... ψιλά!

Το δείπνο στον Πειραία, τα μαθήματα ηθικής στο Καρπενήσι και η γυναίκα του Καίσαρα, για την οποία δεν έχει ακούσει τίποτα ο Κλάτενμπεργκ!

Το ουσιαστικό ατόπημα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν στα… ψιλά!

Είναι πλέον προφανές οτι φεύγοντας κάποια στιγμή από την Ελλάδα ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, θα πάρει μαζί του και τη… στάχτη από τα αποκαϊδια της Ελληνικής διαιτησίας.

Η επι ημερών του, μετράμε ήδη τρεις αποχωρήσεις διαιτητών. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης το καλοκαίρι, μετά τον υποβιβασμό του στη Super League 2, μετά από 11 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, ο διεθνής Μανώλης Σκουλάς, έχοντας πρώτα «ακυρώσει» ορισμό του ως 4ος και τελευταίος μέχρι τον επόμενο, ο Βαγγέλης Γρατσάνης. Και οι τρεις εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στον Άγγλο!

Λίγες ώρες πριν στείλει την επιστολή ο Γρατσάνης, κυκλοφόρησε φωτογραφία – με το πότε τραβήτηκε να είναι άγνωστο – με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να γευματίζει με την υπάλληλο της ΕΠΟ, Ντέπυ Κοξένογλου και τον κουνιάδο της, Γιώργο Κορακάκη. Σε μια άλλη χώρα, να ήταν απλά μια… Πέμπτη! Στην Ελλάδα όμως είναι αλλιώς!

Τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με την είδηση, σχολίασαν το «δέντρο» και όχι το «δάσος».

Προφανώς και η κ. Κοξένογλου μπορεί να γευματίζει με όποιον θέλει. Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον πρόεδρο της ΚΕΔ, τον οποιοδηποτε πρόεδρο Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Εξάλλου αν γνώριζε κάποιον-α, ο Κλάτενμπεργκ, πριν ακόμα έρθει στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την επί σειρά ετών, Διευθύντρια του Τμήματος Διεύθυνσης Διαιτησίας και Διεθνών Σχέσεων!

Αν κάτι έπρεπε να ενοχλήσει, δεν ήταν η παρουσία της κ. Κοξένογλου στο τραπέζι.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, μπορεί να γευματίζει με προπονητή (έστω και υπηρεσιακό, αφού ο κορονοϊος χτύπησε τον Παράσχο) ομάδας της Super League;

Απορίας άξια και η σιγή ιχθύος που κρατάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για όσους δεν έχουν δει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 1, o δικέφαλος του βορρά δοκιμάζεται τη Κυριακή στο Περιστέρι!

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για όσους επίσης δεν θυμούνται (ή δεν είχαν διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα του Sportime), στο σεμινάριο στο Καρπενήσι, είχε τραβήξει κόκκινη γραμμή:

«Όσους από εσάς, σας ενοχλούν παράγοντες είτε για παράπονα, είτε για οτιδήποτε, αν δεν με ενημερώσετε και πέσει στην αντίληψη μου, θα μένετε εκτός ορισμών».

Μιλώντας και θίγοντας (και) θέματα ηθικής από τον ίδιο τον Κλάτενμπεργκ, ο Άγγλος θα έπρεπε να γνωρίζει οτι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια!

Αν ένας διαιτητής του δειπνήσει με έναν προπονητή, έναν ποδοσφαιριστή, ή ακόμα και έναν παράγοντα, ποια θα είναι η αντίδραση. Όχι μόνο του Κλάτενμπεργκ. Της ΕΠΟ, των υπόλοιπων παραγόντων, των ΜΜΕ, ακόμα και των συναδέλφων τους;