ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Για τον Μπερτομέου κάποιοι τα έγραφαν χρόνια…

Πριν μας πείτε το οτιδήποτε για τον Τζόρντι Μπερτομέου θα μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η θέση μας.
Για τον Μπερτομέου κάποιοι τα έγραφαν χρόνια…

Πριν μας πείτε το οτιδήποτε για τον Τζόρντι Μπερτομέου θα μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η θέση μας.

Τα όσα έχουν γράψει τόσο ο υπογράφων όσο και το Sportime για τις πρακτικές του Μπερτομέου, τόσα χρόνια, προφανώς δεν έχουν γραφτεί αλλού. Και κατά κάποιο τρόπο αυτός ο ξεσηκωμός επτά ομάδων αποτελεί δικαίωση για εμάς που επιμέναμε τόσα χρόνια να καυτηριάζουμε, με στοιχεία, την καθεστωτική αντίληψη του Καταλανού παράγοντα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου σε μια πλήρη αντίθεση σε όσα είχαν ανακοινωθεί από τον Μπερτομέου σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο, είχαμε αναφέρει ότι «και πολύ καλά τους κάνει». Από τη στιγμή κατά την οποία, άνθρωποι που βάζουν εκατομμύρια, στέκονταν και τον άκουγαν απλώς.

Παρεμπιπτόντως αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο ήταν τόσο απάνθρωπο και παράλογο που άλλαξε στην πορεία. Και προσαρμόστηκε στις επιταγές των καιρών…

Στις 25 Μαϊου αναφέραμε ότι ο Μπερτομέου ήταν ο μοναδικός ηττημένος σε μια διοργάνωση που δεν είχε νικητή. Τότε που αποδείχθηκε ότι τα πλάνα επανέναρξης ήταν παράλογα, ουτοπικά και αναφέρονταν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Ακριβώς αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια είχαμε αναφέρει στις 30 Απριλίου. Και δικαιωθήκαμε περίπου ένα μήνα μετά.

Στις 16 Απριλίου του 2020 είχαμε αφιερώσει στον Μπερτομέου ένα άρθρο σχετικά με το πόσο τον εξέθεσαν κάποιες ανακρίβειες που είχε πει. Την ίδια ημέρα είχαμε αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο Μπερτομέου καλύπτει την αδυναμία του πουλώντας ελπίδα.

Με πολύ ειρωνική διάθεση τον αντιμετωπίσαμε στις 19 Μαρτίου. Τότε που αναφέραμε ότι πρέπει να κάνει πλάκα, με αφορμή την επιστολή του προς τους μετόχους. Είχε προηγηθεί ακόμα ένα παραλήρημα ανακριβειών και επιχειρημάτων γεμάτα δημιουργική ασάφεια.

Στις 12 Μαρτίου του 2020 κι ενώ η Euroleague είχε εκτεθεί στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο κι έχοντας τον Παναθηναϊκό με τις… βαλίτσες στο χέρι για Κωνσταντινούπολη, ήμασταν ακόμα πιο κατηγορηματικοί. «Ώρα να φεύγεις» είχαμε γράψει προς τον κ.Μπερτομέου. Θεωρούσαμε ότι η παραμονή του μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει πλέον στη διοργάνωση.

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλά ακόμα. Όπως τη σταθερή κι αταλάντευτη θέση μας σχετικά με το πόσο κακό προκαλεί στα εγχώρια πρωταθλήματα. Με την άρνησή του να συνεργαστεί με τη FIBA. Με τη νοοτροπία του… ηγεμόνα που έχει και λογαριασμό δε δίνει.

Πλέον όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι επτά ομάδες που βρίσκονται απέναντί του δεν είναι αμελητέες ποσότητες. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έφτασε η ώρα να γίνει αυτό που είχαμε γράψει στις 12 Μαρτίου: Είναι ώρα να πηγαίνει… Έστω και μετά από 21 χρόνια.

Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ομάδες που ήταν σταθερά απέναντι. Ο Παναθηναϊκός π.χ είχε πάντα σταθερά αντίθετη θέση από τον Μπερτομέου. Με τις εξελίξεις έχουμε μπροστά μας μια κατάσταση ξεκάθαρη:

Ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτο δίκιο αλλά ο τρόπος που το εξέφραζε τον καθιστούσαν αντιπαθή και αναξιόπιστο στις άλλες ομάδες.

Όμως κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ και η Αρμάνι Μιλάνο ουδέποτε υπήρξαν απέναντι στον Μπερτομέου. Η Ζαλγκίρις, επίσης, μέσω του εκπροσώπου της πέρυσι τέτοια εποχή ανέφερε ότι είναι… ευλογία για την Euroleague να έχει τον Μπερτομέου! Η Εφές είναι μια ξεχωριστή κατηγορία. Ανήκει σε ένα γκρουπ ομάδων που δε θέλουν να βλέπουν τη FIBA ούτε ζωγραφιστή…

Παράλληλα έχουμε μπροστά μας και το πλέον τρανό παράδειγμα για το πως γίνονται οι σοβαρές κινήσεις: Συντονισμένα, με μυστικότητα, χωρίς κραυγές και με συμμαχίες. Πλέον ο Μπερτομέου είναι σε πολύ δύσκολη θέση και το… χαμόγελο της Τζοκόντα που κουβαλάει δε θα του φέρει λύση.

Τώρα δεν έχει απέναντί του έναν μοναχικό Παναθηναϊκό που κραυγάζει αλλά μια συντονισμένη κίνηση επτά κολοσσών του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Δε θα θέλαμε να βρισκόμαστε στη θέση του.

 

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Ολυμπιακός στην πρίζα πριν τα PlayOffs

Ο Ολυμπιακός στην πρίζα πριν τα PlayOffs

Η τελευταία αγωνιστική δίνει την πρωτιά στον Ολυμπιακό σε περίπτωση νίκης κάτι που τον διατηρεί σε εγρήγορση ενόψει των πολύ κρίσιμων που ακολουθούν. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Αποσυμβολίζοντας τη δήλωση Αταμάν ότι έχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό

Αποσυμβολίζοντας τη δήλωση Αταμάν ότι έχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό

Ξεκάθαρα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει στραφεί στον Εργκίν Αταμάν για τη θέση του προπονητή τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τι σημαίνει αυτό και που «κολλάει» ο Βιλντόζα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο αγαπημένος Μπάνε του ΠΑΟΚ και η φανέλα με το 7

Ο αγαπημένος Μπάνε του ΠΑΟΚ και η φανέλα με το 7

Ο μεγάλος Μπάνε Πρέλεβιτς, ο επεισοδιακός ερχομός του στον ΠΑΟΚ όπου έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της καριέρας του και φυσικά το χρέος απέναντι στην ιστορία. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά αυτό δεν πρέπει να ικανοποιεί

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά αυτό δεν πρέπει να ικανοποιεί

Εντάξει, να αποδεχτούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μια ήττα αντιμετωπίζεται θετικά. Εστω κι αν υπάρχουν πολλές και σοβαρές δικαιολογίες. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Γουόκαπ έκρινε το ντέρμπι του ΣΕΦ

Ο Γουόκαπ έκρινε το ντέρμπι του ΣΕΦ

Η απίθανη εμφάνιση του Αμερικανού και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ο τρομερός Μπλακ αλλά και τα 19/82 τρίποντα των Πειραιωτών μετά τα 19/30 με Μπάγερν

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ακόμα ένα μικρό στόχο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ακόμα ένα μικρό στόχο

Πρώτα τα PlayOffs, μετά το πλεονέκτημα έδρας. Απομένει η πρόκριση στο Final-4 που περνά από το ΣΕΦ πλέον όπως και να μάθει τον αντίπαλο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Παναθηναϊκός και ο Παπαγιάννης πρέπει να έχουν κοινό δρόμο

Ο Παναθηναϊκός και ο Παπαγιάννης πρέπει να έχουν κοινό δρόμο

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολυτέλεια να χάσει έναν παίκτη στην ηλικία και τα προσόντα του Παπαγιάννη. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Η ΑΕΚ έχει ανηφόρα αλλά και λογική

Η ΑΕΚ έχει ανηφόρα αλλά και λογική

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού και η συνολική φετινή πορεία δείχνουν ότι η «Ένωση» έχει επιστρέψει στο δρόμο της λογικής. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης
Νίκος Μπουρλάκης: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αδιέξοδο με δική του ευθύνη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αδιέξοδο με δική του ευθύνη

Όταν κανείς δεν ασχολείται με το παρόν αλλά όλη η επικοινωνιακή πολιτική αφορά στο μέλλον τότε πραγματικά τι περιμένει κανείς απ' αυτή την ομάδα; Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Νίκος Μπουρλάκης