ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Η απαράδεκτη Euroleague και ένα Υ.Γ. για τον Απόλλωνα Πάτρας

Η απόφαση της Euroleague να διεξαχθεί κανονικά στο Μιλάνο η αναμέτρηση της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό αποτελεί πρόκληση και είναι απαράδεκτη

Euroleague
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Και η Euroleague επιβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διοργάνωση γεμάτη προχειρότητα που απλώς τρέχει χάρη στην δυναμική συγκεκριμένων ομάδων. Και τις τσέπες των προέδρων. Μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω.

Από το βράδυ της Δευτέρας (9/3) είχαμε προλάβει να σας ενημερώσουμε ότι στα bylaws της Euroleague (που με μια πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι σε μεγάλο μέρος είναι γραμμένα στο πόδι) δεν προβλέπεται αναβολή για το λόγο που ζητά ο Ολυμπιακός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Euroleague δεν μπορεί να είναι ευκίνητη. Από τη στιγμή κατά την οποία τίθεται θέμα υγείας, από τη στιγμή κατά την οποία εκφράζονται φόβοι για πανδημία, θα έπρεπε να αλλάξει πολλά. Μια ματιά στις κυβερνητικές αποφάσεις της Ιταλίας θα ήταν αρκετή. Στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Στις περιοχές που είναι σε καραντίνα. Και δεν θα χρειαζόταν τίποτε περισσότερο.

Με λίγα λόγια, για να το κάνουμε και πιο λαϊκά, εδώ ο κόσμος καίγεται και η διοργάνωση χτενίζεται. Η απόφαση της Euroleague για τέλεση του αγώνα ανάμεσα στην Αρμάνι και στον Ολυμπιακό στο Μιλάνο, αποτελεί μαύρη κιλίδα στην ιστορία της. Και αγνόησε ξεκάθαρα το αίτημα του Ολυμπιακού, για αναβολή ή άλλαγή έδρας. Που είναι πέρα για πέρα σωστό.

Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ, στην σελίδα 127 τον κανονισμό της διοργάνωσης που δεν προβλέπει αναβολή. Παρά για συγκεκριμένους λόγους.

Η Euroleague τα έκανε μαντάρα

Κάπως έτσι μαντάρα τα είχε κάνει η Euroleague με την αναμέτρηση της Νταρουσάφακα με την Βίρτους για το Eurocup. Τότε που ενώ είχε απαγορευτεί κάθε πτήση από Ιταλία προς Τουρκία, η Euroleague είχε πει στην Βίρτους, πολύ… λαϊκά, να κόψει το λαιμό της και να πάει. Τελικά ο αγώνας έγινε σε άλλη πόλη (Βελιγράδι) δύο μέρες μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του.

Την ίδια στιγμή, στην Βόννη η ΑΕΚ και η Τέλεκομ κατόπιν πρόσφατης απόφασης, θα αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών. Και ο Ολυμπιακός ψάχνει τρόπο να… φτάσει στο Μιλάνο. Διότι πρέπει να φτάσει εκεί. Σε μια περιοχή που είναι στο… κόκκινο. Στη βόρεια Ιταλία. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

Απλά είναι τα πράγματα. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε άλλα ζητήματα. Όχι όμως σε θέματα υγείας. Και σε τέτοια περίοδο όπου το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά την επιστροφή από το Μιλάνο, όλη η ομάδα θα πρέπει να μπει 15 μέρες σε καραντίνα!!!

Και ένα Υ.Γ..

Πέρα απ’ αυτό όμως υπήρξε μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗ κατάσταση στην τελευταία αγωνιστική της Α2 Κατηγορίας. Τότε που ο Απόλλωνας αιτήθηκε στην ΕΟΚ αναβολή του αγώνα του με την ομάδα του Ολυμπιακού (που αγωνίζεται στην Α2) και εισέπραξε αρνητική απάντηση. Παρότι τέσσερις παίκτες και ο προπονητής ήταν με ίωση. Παρότι είχαν έρθει σε επαφή με τους παίκτες που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Ο αγώνας έγινε… Κι εκεί, η αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού ΟΦΕΙΛΕ να συνταχθεί με τον Απόλλωνα και να γίνει αναβολή του αγώνα.

Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Και πρέπει να τα λέμε όλα

Exit mobile version