Η Εθνική, ο Πιτίνο, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας και ο Γιάννης!


Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται πλέον για το τζάμπολ κόντρα στο Μαυροβούνιο την Κυριακή, πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου. Ανήμερα της επετείου της νίκης επί των ΗΠΑ, το 2006 στην Σαϊτάμα. Στην Σουτσόου τελείωσαν τα φιλικά και πλέον ετοιμαζόμαστε για τα επίσημα.

Προσπαθήσαμε λοιπόν να μαζέψουμε κάποια στοιχεία και να καταθέσουμε την άποψή μας λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

-Δεν είδαμε καθόλου την Εθνική με το παιχνίδι του Σλούκα. Που είναι κομβικής σημασίας για την αγωνιστική της λειτουργία. Προσωπικά θεωρώ τον Σλούκα πιο σημαντικό στο παιχνίδι της Εθνικής με τον Γιάννη, από τον οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Γιατί ο Σλούκας είναι ο μόνος γκαρντ που μπορεί να δημιουργήσει δική του φάση. Κι επίσης δεν τον είδαμε μαζί με τον Καλάθη

H Εθνική χωρίς τον Γιάννη

-Είδαμε μια ομάδα να αντιδρά σωστά στην αναμέτρηση με την Βενεζουέλα όταν κλήθηκε να παίξει χωρίς τον Γιάννη. Πολύ καλή παρουσία στην άμυνα, στόχευση και αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Πολύ σοβαρή ομάδα και διαβασμένη στο γήπεδο.

-Είδαμε μια πολύ ωραία… μονομαχία του Αντώνη Κόνιαρη με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ειδικά για τον Μάντζαρη όμως η Σουτσόου (κατά την αποψή μου) ήταν μεγάλο κέρδος. Και για την Εθνική κατ’ επέκταση. Ο Κόνιαρης είναι γνωστός μαχητής που πάντα έχει κίνητρο. Και γι αυτό έφτασε ψηλά…

-Ως συνέχεια του προηγούμενου… Προσωπική άποψη εκφράζω και για να μην παρεξηγηθούμε θεωρώ δεδομένο ότι δεν γνωρίζω τόσα πολλά όσα το τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας. Μπορώ όμως να καταθέσω μια αμφιβολία… Αναρωτιέμαι μήπως θα ηταν προτιμότερο να μπουν στην δωδεκάδα τόσο ο Κόνιαρης όσο και ο Μάντζαρης και να έχουμε πέντε γκαρντ… Με όλο τον σεβασμό προς τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, θεωρώ ότι ένας επιπλέον γκαρντ είναι περισσότερο χρήσιμος.

-Επίσης έχω αρκετά ερωτηματικά στο σχήμα με τον Παπανικολάου στο «2»… Αμυντικά μπορεί να αποδώσει. Επιθετικά στο «5-5» δεν ξέρω… Θα δούμε πάντως με την επιστροφή του Σλούκα.

Ο ευεργέτης Πιτίνο

-Που κολλάει ο Πιτίνο που διαβάσατε στον τίτλο; Μα στους παίκτες του Παναθηναϊκού… Το εξάμηνο του Αμερικανού είναι ό,τι πιο ευεργετικό θα μπορούσε να υπάρξει στην καριέρα τους. Ο Παπαπέτρου είναι ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ. Ο Καλάθης έστω κι αν ακόμα είναι στο 50% (καλό είναι αυτό) επίσης… Ο Παπαγιάννης είναι μεταμορφωμένος. Ο Θανάσης έχει αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του. Ποια είναι η κοινή συνισταμένη; Ότι κάνουν τα απαραίτητα και όχι παραπάνω.

-Μου επιτρέπετε να πω κάτι για τον Λαρεντζάκη; Όταν προσθέσει ωριμότητα στο παιχνίδι του θα φτάσει πολύ πιο ψηλά. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να βάλει λίγο μυαλό στο παιχνίδι του. Γιατί η πρώτη ύλη υπάρχει και είναι εξαιρετική. Θα του πρότεινα να το κάνει…

-Ο καημός μου; Μπορούμε κάποια στιγμή να έχουμε στην Εθνική ομάδα κανονικούς σουτέρ; Το είδα με τους Δομινικανούς και την Βενεζουέλα και… τρελάθηκα. Δεν εφάρμοζαν κάποια βαθιά επιστήμη, αλλά έκαναν τα βασικά. Ντρίπλα, τζαμπ-στοπ, σουτ. Είτε μετά από ντρίπλα, είτε από σκριν είτε από δικό τους τζαμπ στοπ. Τα βασικά είναι…

-Και κάτι τελευταίο… Στους τρεις αγώνες της Σουτσόου πρέπει να χάσαμε καμιά εικοσαριά λέι απ.

Καλή επιτυχία.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram


Sportime Extras