ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Η συνεργασία ΕΟΚ- ΕΣΑΚΕ και τα θετικά μηνύματα του Σαββατοκύριακου

Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα μέσα στο Σαββατοκύριακο; Ασφαλώς κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Το βέβαιο είναι ότι έγιναν βήματα μπροστά. Και όχι απότομα. Και ένα υστερόγραφο για τον Βασίλη Κικίλια. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Η συνεργασία ΕΟΚ- ΕΣΑΚΕ και τα θετικά μηνύματα του Σαββατοκύριακου

Ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ είχαν πολλή δουλειά όλες τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να δούμε όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο 17 και 18/12.

Ξεκάθαρα και το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, η συνεργασία της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ και σε ό,τι αφορά στη συνδιοργάνωση του θεσμού του Κυπέλλου, αποτελεί το πρώτο σημαντικό γεγονός που δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά». Οι φορείς του μπάσκετ πρέπει να συνεργάζονται. Μαζί ήταν και ο ΠΣΑΚ όπως και ο ΣΕΠΚ, η ΟΣΕΚΑ και άλλοι. Είναι εξαιρετικό αυτό, από πρώτη ανάγνωση αλλά κι από πλευράς ουσίας.

Ξέρουμε ότι μπορούν να υπάρξουν ενστάσεις: Ότι θα ήταν προτιμότερο να έχει περισσότερο κόσμο στους ημιτελικούς του UNICEF TROPHY αλλά και στον τελικό. Δε διαφωνούμε. Αλλά θα πρέπει να «περπατήσουμε» στην πραγματικότητα. Η οποία αναφέρει ότι η ΕΟΚ δεν είπε απλώς, ούτε και «τόλμησε» αλλά ΕΠΡΑΞΕ. Δε γίνεται ΑΜΕΣΑ από το ένα άκρο να περνάς στο άλλο όσο κατανοητή κι αν είναι η «δίψα» του κόσμου να δει την ομάδα του.

Εδώ δεν έχουμε καταφέρει να βάλουμε σε επίσημους αγώνες οπαδούς δύο ομάδων (και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ντέρμπι) θα θέσουμε σε κίνδυνο μια γιορτή; Ας αρχίσουμε με τα παιδιά των ακαδημιών, που είναι το μέλλον του μπάσκετ με προορισμό όχι μόνο να γίνουν καλοί αθλητές αλλά και φίλαθλοι και σταδιακά θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Όταν υπάρχει διάθεση (φάνηκε από το final 4 αλλά και το final 8 που ακολουθεί) όλα γίνονται. Θέλουν το χρόνο τους. Και θα πρέπει να είναι ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ για να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα.

Εκείνο που θα πρέπει να μείνουμε είναι το εξής:

Το UNICEF TROPHY εκτός του ότι έφερε έναν πανίσχυρο συνεργάτη στο μπάσκετ, έναν Οργανισμό Παγκοσμίου βεληνεκούς στην ΕΟΚ και στο μπάσκετ, είχε τεράστια επιτυχία από πλευράς αγωνιστικού ενδιαφέροντος με τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις σε Χολαργό και ΟΑΚΑ.

Κρατάμε την παρακαταθήκη και προχωράμε παρακάτω. Ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες ώστε να δούμε περισσότερο κόσμο- ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ- στις προσεχείς διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά στο All Star Game υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με το ότι έγινε Σ/Κ σε γιορτινές μέρες (και συνέπεσε με τον τελικό του Μουντιάλ) αλλά προσωπικά θα φανώ αιρετικός. Οι γιορτές θέλουν γιορτινό περιβάλλον. Κι εφόσον καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ότι το μπάσκετ είναι ψυχαγωγία, τότε θα έχουμε και περισσότερο κόσμο.

Θεωρώ ότι συμβολικά ήταν ένα πρώτο βήμα. Υπήρξαν κάποιες ελλείψεις, αλλά εκτιμώ ότι θα πρέπει να τις επισημαίνουμε και όχι να «κράζουμε». Μετρά η προσπάθεια, η διάθεση, η δουλειά που έκαναν αρκετοί άνθρωποι σε πρώτη φάση αλλά και η ειλικρινής επιθυμία όσων βρισκόμαστε γύρω από το μπάσκετ να συνεισφέρουμε με τη δική μας θετική θέαση και τις προτάσεις μας.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποβάλλουμε την τοξικότητα που απλώθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη (δήθεν) παρουσία του Βασίλη Κικίλια στο Top30 του επαγγελματικού πρωταθλήματος λόγω χορηγίας του υπουργείου. Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το μπάσκετ (ειδικά το επαγγελματικό) χρειάζεται χορηγίες, τις ζητάμε και είναι ευπρόσδεκτες.

Ο νυν υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στη λίστα με τους «προς ψήφιση» και δε ψηφίστηκε στους 30 καλύτερους. Αν ρωτήσετε και τον ίδιο, θα σας πει ότι ΟΡΘΩΣ δε ψηφίστηκε (απλώς ήταν στη λίστα λόγω κατάκτησης πρωταθλήματος με την ΑΕΚ όπως κι ευρωπαϊκού) αφού γνωρίζει ότι δεν ανήκει στους «30». Και φυσικά δε θα έδινε χορηγία για να συμπεριληφθεί, αφού θα έπρεπε να ψηφιστεί.

Άρα λοιπόν, ας αποβάλλουμε κατ’ αρχήν την τοξικότητα, ας αντιμετωπίσουμε θετικά την προσπάθεια που πάει να γίνει (με αυστηρή αλλά δίκαιη και καλοπροαίρετη κριτική και όχι με λάσπη ή ύβρεις) και τα υπόλοιπα θα πάρουν το δρόμο τους.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College