ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

O Κυριάκος Γιαννόπουλος θέλει να γίνει Γιώργος Βασιλακόπουλος

Ο Νίκος Μπουρλάκης θυμάται την αποπομπή του Παναγιώτη Γιαννάκη από την Εθνική ομάδα το 2008 και βρίσκει αρκετά κοινά σ' αυτό που επιδιώξει ο Κυριάκος Γιαννόπουλος με τον Θοδωρή Βλάχο
O Κυριάκος Γιαννόπουλος θέλει να γίνει Γιώργος Βασιλακόπουλος

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες πολίστες όλων των εποχών κι εκτιμούμε ότι θα έπρεπε να νιώθει τον αθλητή όσο ελάχιστοι.

Ο κ.Γιαννόπουλος ανέλαβε την ΚΟΕ πριν από λίγο καιρό. Κατά ευτυχή συγκυρία, ήρθαν εξαιρετικά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με αποκορύφωμα φυσικά την Εθνική πόλο. Την ομάδα που ένωσε όλους τους Έλληνες σε τέτοιο βαθμό ώστε τους ανάγκασε να κάνουν ένα… διάλειμμα από την τραγωδία με τις φωτιές και να την παρακολουθήσουν.

Τα παιδιά του πόλο δεν προσέφεραν μόνο αγωνιστικό θέαμα κι αποτέλεσμα. Αλλά και φανέρωσαν το ήθος τους, αναφερόμενοι στη δοκιμασία του ελληνικού λαού.. Μέχρι και συγγνώμη (ειλικρινή) ζήτησαν επειδή πανηγύρισαν την κορυφαία τους στιγμή.

Για να λειτουργεί έτσι μια ομάδα, θα πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη αλυσίδα. Να είναι ΕΝΑ, όλοι μαζί. Κι αυτό αρχίζει φυσικά από τον προπονητή και τα μέλη της ομάδας και συνεχίζεται στους αθλητές.

Ο Θοδωρής Βλάχος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας από το 2014. Κι από το 2011 αντίστοιχα στον Ολυμπιακό. Δηλαδή περίπου επτά χρόνια εργάζεται παράλληλα στην Εθνική και στον Ολυμπιακό.

Χρειάζεται να μετρήσουμε τις επιτυχίες του; Δε θα το κάνουμε… Είναι πολλές. Και κυρίως πιστοποιούν ότι η Εθνική ομάδα διαθέτει τον καλύτερο προπονητή που θα μπορούσε να έχει στον πάγκο της.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος θα έπρεπε να ακούσει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τι σκέφτεται ο Θοδωρής Βλάχος και όχι να του βάλει διλήμματα. Διότι όσο κι αν μοιράζει και δηλώνει προς τα έξω ότι του έχει κάνει «πρωτόγνωρη πρόταση», ο τρόπος συμπεριφοράς στον κορυφαίο Έλληνα προπονητή δεν είναι και τόσο… κομψός!

Το πως θα βαπτίσεις μια πρόταση, δε σημαίνει απαραίτητα ότι εκφράζεις και την πραγματική εικόνα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κορυφαίος πολίστας κατά την αθλητική του καριέρα, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Όταν ένας προπονητής έχει την καθολική αποδοχή. Όταν οι αθλητές τον σέβονται, τους εμπνέει κι αποδίδουν.  Όταν υπάρχουν διάρκεια, συνέχεια κι αποτελέσματα. Όταν υπάρχει επταετής παράλληλη διαδρομή χωρίς πρόβλημα. Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος να του θέσεις δίλημμα και να το… στολίσεις ως πρωτόγνωρη πρόταση;

Δε θα έπρεπε πρώτα να τον καλέσεις για να σου εκθέσει τις σκέψεις του και τι θέλει ο ίδιος;

Αν ήταν κάποιος… χαρτογιακάς και όχι ο Γιαννόπουλος (που υπήρξε κορυφαίος αθλητής) θα έλεγα ότι ενοχλείται από τη δημοφιλία που έχει κατακτήσει ο Θοδωρής Βλάχος. Αλλιώς δε μπορεί να εξηγηθεί αυτό το δίλημμα.

Είναι πολλά τα σημεία εκείνα στα οποία υπάρχει κοινή διαδρομή με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2008.

Το διάστημα παράλληλης διαδρομής Ολυμπιακού- Εθνικής ομάδας ήταν μικρότερο. Ο Γιαννάκης είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2008. Ήταν ήδη στην Εθνική ομάδα. Κοουτσάρισε την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και βέβαια η συνεργασία έληξε. Δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με την Εθνική.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες διαφορές.

Πρώτον, ότι τα οπαδικά είναι πολύ πιο έντονα στο μπάσκετ. Και ειδικά εκείνη την περίοδο όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούσαν το πρωτάθλημα Ευρώπης. Άλλωστε σε ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός είχε καυτηριάσει την ταυτόχρονη παρουσία Γιαννάκη σε Εθνική και Ολυμπιακό.

Δεύτερον, ότι ο Γιαννάκης ήταν πρώτα στην Εθνική και μετά στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με τον Βλάχο. Ο κ.Βασιλακόπουλος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Γιαννάκης είχε… σπάσει έναν άγραφο κανόνα. Που βέβαια κάμποσα χρόνια μετά, με την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο, εξαφανίστηκε δια παντός ως επιχείρημα.

Στην ουσία όμως έχει αποδειχθεί ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης και στις δύο θητείες του, άφησε την Εθνική ομάδα στις κορυφαίες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωμπάσκετ. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι εξασφάλισε αιώνια θέση αλλά ότι θα έπρεπε, τουλάχιστον, να του δοθεί η πολυτέλεια της επιλογής, Της συζήτησης. Της ανάλυσης…

Από το 2008 ο Γιαννάκης είναι παρελθόν από την Εθνική ομάδα. Έκτοτε μετράμε Καζλάουσκας, Ζούρο, Κατσικάρη, Τρινκιέρι, Μίσσα, Σκουρτόπουλο, Πιτίνο… Και πλέον κανέναν.

Εν κατακλείδι: Η διαδρομή που ακολούθησε ο (πολύ πιο έμπειρος) Γιώργος Βασιλακόπουλος αποδείχθηκε λανθασμένη ακόμα κι αν είχε περισσότερες δικαιολογίες από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Ο Γιαννόπουλος δεν έχει ΚΑΜΙΑ στο να θέτει τέτοια διλήμματα χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Εκτός αν ζήλεψε τον κ.Βασιλακόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πολιτικός Μαυρωτάς προσπέρασε τον αθλητή Μαυρωτά

Εθνική πόλο: Σκέψεις για αποχή οι Ολυμπιονίκες αν φύγει ο Βλάχος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Βλάχος: «Έχουμε γράψει ιστορία, η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Κυριάκος Γιαννόπουλος θέλει να γίνει Γιώργος Βασιλακόπουλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College