ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να κάνει δύο αλλαγές!

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην περιφέρεια αλλά και στη γραμμή ψηλών προκειμένου να έχει υψηλούς στόχους στην Euroleague

Παναθηναϊκός
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η ήττα αλλά η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ, συνδυαστικά και με άλλα γεγονότα βέβαια, βάζουν τους πράσινους σε ένα σταυροδρόμι αποφάσεων. Που σίγουρα θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις και σίγουρα θα καθορίσουν τους στόχους της ομάδας στην Euroleague.

Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος. Εφόσον ο Παναθηναϊκός θέλει να προχωρήσει αρκετά στην διοργάνωση και να μην… πέσει ηρωικά (απλά) τότε σίγουρα θα πρέπει να αποφασιστούν αλλαγές. Και φυσικά να είναι εφικτό να γίνουν προσθήκες/αντικαταστάσεις παικτών.

Ο Ρικ Πιτίνο είχε εξηγήσει ότι δεν είναι λύση οι μεταγραφές. Η θέση του ήταν ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το υπάρχον υλικό. Το ρεπορτάζ βέβαια αναφέρει ότι πάντα υπάρχει το θέμα μεταγραφής/μεταγραφών στο τραπέζι, αλλά εδώ υπάρχουν και κάποια ζητήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορείς να βρεις αυτή την εποχή τους παίκτες που θέλεις; Είναι εύκολο; Είναι εφικτό;

Μπορείς να κάνεις αλλαγές λοιπόν; Διότι σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με περιπτώσεις παικτών που ενώ έχουμε μπει στον Ιανουάριο, παραμένουν μακριά από κάθε προσφορά προς την ομάδα. Ο Μπράουν, ο Μπεντίλ και (κυρίως, λόγω ονόματος) ο Τζόνσον δεν έχουν μπει ακόμα στο σύνολο. Δεν βοηθούν…

Ο Παναθηναϊκός παίζει με λιγότερους ξένους

Και είμαι βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός, όπως και καμία ομάδα, δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει με… τρεις ξένους λιγότερους. Αν βάλετε και την περιορισμένη χρονική παρουσία στα τελευταία ματς του Γουάιλι (ο Πιτίνο θέλει να τον πάει σε θέση 4) τότε το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Δείτε, για παράδειγμα, την στατιστική κατηγορία Bench Points (πόντοι παικτών που ήρθαν από τον πάγκο) στον αγώνα με την Μακάμπι. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν τις απουσίες των Κάσπι, Μπλακ, Ντιμπαρτολομέο και Γουόλτερες πήραν 37 πόντους σ’ αυτή την κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις 16… Πρόβλημα!

Κι άλλα πολλά… Η άμυνα κατά πρώτο λόγο. Είναι η 3η χειρότερη στην διοργάνωση πίσω από την Άλμπα και την Χίμκι. Τα ριμπάουντ… Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι πήρε 21 που της προσέφεραν τόσους ακριβώς πόντους! Κι αν δεν ήταν και άστοχοι, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Και κάτι ακόμα: Ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα στον τομέα επιθετικών ριμπάουντ των αντιπάλων της στην Euroleague! Επιτρέπει στους αντιπάλους της να παίρνουν 12,57 ριμπάουντ στην ρακέτα του. Αυτό δεν είναι σοβαρό νούμερο.

Κι άλλα πολλά… Όπως το θέμα της προσωπικότητας και του χαρακτήρα που φαίνεται καθαρά (όπως φάνηκε και στο Τελ Αβίβ) όταν ο αντίπαλος ασκεί πίεση. Ο Παναθηναϊκός κλάταρε.

Συμπερασματικά…

Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν γκαρντ (περισσότερο στη θέση του πλέι μέικερ) και έναν ψηλό. Για να αλλάξει επίπεδο.

Το ερώτημα είναι το εξής: Είναι εφικτό να γίνουν αυτές οι μεταγραφές; Βρίσκονται παίκτες αυτή την εποχή που θα μπουν στην ομάδα και θα βοηθήσουν; Δύσκολο κι αυτό…

Πάντως θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε να οριοθετηθούν και οι στόχοι.

Διαβάστε όλα τα μπλογκ του συντάκτη εδω

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version