ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ως κανονική ομάδα

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Μπασκόνια, λειτούργησε άριστα αμυντικά (για 30 λεπτά) κι επιθετικά ενώ η παρουσία του Γιόβιτς εγγυάται για κάτι σταθερό
Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ως κανονική ομάδα

Η άνετη νίκη που πήρε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπασκόνια μας χάρισε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ως γενικό συμπέρασμα, ο Παναθηναϊκός είχε πολύ σωστή λειτουργία παρά τις δύο απουσίες των Μέικον και Παπαγιάννη, δύο παικτών πολύ σημαντικών στο παιχνίδι του. Το ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς ασφαλώς και προκάλεσε τα περισσότερα βλέμματα επάνω του, αλλά ο Σέρβος είναι ο παίκτης που θα κάνει πολλά και πολύτιμα πράγματα τα οποία δε φαίνονται.

Το πλέον αξιοπρόσεκτο στοιχείο (εκτός του παθητικού των 32 πόντων ως το 30’) ήταν οι 23 ασίστ που βέβαια δεν πρέπει να εξεταστούν μεμονωμένα, ως αριθμός. Ούτε ως ρεκόρ σεζόν για τους «πράσινους».

Σε αυτές τις 23 ασίστ είχαν συμμετοχή οχτώ παίκτες που έφτιαξαν 17 διαφορετικές συνεργασίες. Και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, ο Παπαπέτρου προσέφερε 12 πόντους, ο Μποχωρίδης 11, ο Νέντοβιτς επίσης 11, οι Γιόβιτς και Κασελάκης από 6, ο Σαντ Ρος 4, ο Έβανς 3 και ο Γουάιτ 2.

Προσέξτε αναλυτικά τις συνεργασίες:

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου:  Σε Έβανς 4, από 3 σε Μποχωρίδη και Γουάιτ και 2 σε Νέντοβιτς

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης: Σε Κασελάκη 5, από 2 σε Παπαπέτρου, Γουάιτ και Έβανς

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς: Σε Έβανς 6, σε Γουάιτ 3 και 2 σε Μαντζούκα

Ο Στέφαν Γιόβιτς: Σε Νέντοβιτς 4 και σε Γουάιτ 2

Ο Λεωνίδας Κασελάκης: Και τους 6 σε Γιόβιτς

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος: Και οι 4 σε Καββαδά

Ο Τζέρεμι Έβανς: Και οι τρεις σε Παπαπέτρου

Ο Οκάρο Γουάιτ: Και οι δύο σε Έβανς

Ο Παναθηναϊκός είχε 23 ασίστ στα 30 σουτ. Είχε επίσης τους 55 από τους 75 πόντους του μέσα από τις ασίστ (στο πρώτο μέρος ήταν 33/38 αντίστοιχα).

Ο Νέντοβιτς προσέφερε συνολικά 27 πόντους στην ομάδα του (16 δικούς του και 11 από ασίστ) ενώ ο Έβανς (αναμενόμενο) πήρε και τους 14 πόντους του ακολουθώντας τη δημιουργία των συμπαικτών του. Δεν είναι άλλωστε ο παίκτης που μπορεί να φτιάξει προσωπική φάση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Παπαπέτρου και Μποχωρίδης είχαν προσφέρει από δική τους δημιουργία τους 14 από τους 18 πόντους του Παναθηναϊκού!

Πέραν τούτων, το ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς δεν έδειξε κάτι παραπάνω (αλίμονο κιόλας) απ’ αυτά που περιμέναμε. Ο Σέρβος είναι ο ορισμός του πλέι μέικερ, είναι ο παίκτης που θα συμμαζέψει και θα νοικοκυρέψει το παιχνίδι της ομάδας. Μάλιστα βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά το 2016, αλλά το «εμπάργκο» που ακολούθησε σε Σέρβους παίκτες, απομάκρυνε κάθε συζήτηση. Και τελικά βρέθηκε στον Παναθηναϊκό υπό άλλες συνθήκες.

Ο Γιόβιτς (με όλα τα ερωτηματικά που τον συνοδεύουν) πιθανότατα να είναι η πιο λογική κίνηση του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι ότι ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο θέμα στη θέση «1» όπου μετά την αποχώρηση του Νικ Καλάθη δεν υπήρξε η παίκτης- προσωπικότητα για να την καλύψει.

Το γεγονός ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο ο Παναθηναϊκός έχει επιλέξει (και απομακρύνει) Τζάκσον, Σάικς, Μακ και Πέρι είναι ενδεικτικό της κατάστασης καθώς επίσης και της αστοχίας των επιλογών.

Προσωπικά, περιμένω να δω τον Γιόβιτς να συνεργάζεται με τον Γιώργο Παπαγιάννη καθώς υπάρχει η αίσθηση (και όχι άδικα) ότι ο διεθνής σέντερ θα πάει σε άλλο επίπεδο με τον Σέρβο.

Και κάτι τελευταίο:

Για τον Παπαπέτρου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αλλά και την υπέρβαση που κάνει εδώ και δύο μήνες σας το είχαμε αναφέρει από την 1η Δεκεμβρίου. Και για την εισαγωγή του στο «Υγεία» και για τη δική του επιλογή να λειτουργήσει ως αρχηγός και παρά κάθε ιατρική εντολή να ταξιδέψει σε Κάουνας και Μόναχο.

https://youtu.be/fYjoGVoguk0

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ως κανονική ομάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College