ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός ζει στο ίδιο έργο

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει τα ίδια και τα ίδια προβλήματα σε ένα διάστημα όπου κανονικά θα έπρεπε να είναι πανέτοιμος για δυνατό φίνις
Ο Παναθηναϊκός ζει στο ίδιο έργο

Κακά τα ψέματα. Εδώ και περίπου ένα μήνα ο Παναθηναϊκός… δεν βλέπεται! Σε ένα διάστημα όπου θα έπρεπε να ανεβάζει στροφές για να κάνει δυνατό φίνις, επιβεβαιώνει όσα συζητώνται μετά από κάθε του αγώνα: Ότι είναι ίδιος με τον… προηγούμενο! Λες και οι πράσινοι ζουν μονίμως στο ίδιο έργο.

Είναι ολοφάνερο ότι στο διάστημα που άρχισε να καίει η μπάλα, όλα άλλαξαν. Είναι το σημείο που ξεχωρίζει μια ομάδα με υψηλούς στόχους από μια ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι. Είναι κάτι που έχω ξαναγράψει. Και προσωπικά δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι μια μεταγραφή (ψηλού όπως λένε και ξαναλένε) θα αλλάξει και πολλά. Ήδη φαίνεται ότι έγινε το πρώτο λάθος. Όταν έχεις χρήματα για παίκτη, έχεις ανάγκη στην περιφέρεια κι επιλέγεις τον Ράουτινς, τότε το σφάλμα είναι ολέθριο. Φαίνεται αυτό άλλωστε από τον χρόνο που έχει παίξει ως τώρα ο συμπαθής Καναδός.

Κάθε αγώνας είναι… επανάληψη του προηγούμενου. Τα ίδια λάθη. Η διαφορά ποιότητας με την Μπαρτσελόνα είναι δεδομένη. Κάντε μια σύγκριση με τον 8ο και 9ο παίκτη του rotation (Ντέιβις και Αμπρίνες) που είχαν οι Καταλανοί με την αντίστοιχη κατάσταση της ελληνικής ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρο θέμα

Θυμηθείτε πως αντέδρασε στο κρίσιμο σημείο η Μπαρτσελόνα και πως ο Παναθηναϊκός. Πως οι Καταλανοί… έβαλαν μυαλό ενώ οι πράσινοι αφαίρεσαν. Πως… μίλησαν η ποιότητα, το βάθος, η ποσότητα. Αλλά κυρίως η προσωπικότητα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Όλοι γνωρίζουν ότι η Μπαρτσελόνα υπερτερεί καθώς έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να το πετύχει.

Όταν όμως γνωρίζεις ότι μειονεκτείς σε αυτά τα θέματα, δεν μπορεί να χάνεις… διαρκώς το μυαλό σου. Δεν γίνεται όταν η Μπαρτσελόνα αρχίζει να βγάζει πίεση κι επιθετικότητα οι πράσινοι να τα… χάνουν. Το έχω ξαναγράψει αυτό: Όποια ομάδα το κάνει αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό, χαλάει το μυαλό των πρασίνων. Κι αυτό καθιστά την ομάδα εξαιρετικά ευάλωτη.

Δεν είναι και τόσο λογικό να είναι στο +11 οι πράσινοι στο 26′ και στο -11 στο 40′. Δεν γίνεται μέσα σε 14 λεπτά να δέχονται διαφορά -22. Δεν γίνεται να έχουν δεχτεί 48 πόντους σε 26 λεπτά και να δέχονται… 44 στα τελευταία 14 λεπτά!

Αυτά είναι ξεκάθαρα μηνύματα ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η νοοτροπία

Κι ακολουθεί… Γολγοθάς

Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα έτσι κι αλλιώς αλλά συνεχίζεται το πρόβλημα. Οι επόμενοι αγώνες είναι σε Μαδρίτη, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ με ΤΣΣΚΑ και Κωνσταντινούπολη με Φενέρμπαχτσε. Με τον τρόπο που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το παραμικρό. Και σίγουρα είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην έλλειψη ενός σταθερού και σκληρού πόιντ γκαρντ πίσω από τον Καλάθη. Που προφανώς θα ήταν προτιμότερο να έχει αποκτηθεί ένας τέτοιος αντί του Ράουτινς.

Διαβάστε όλα τα μπλογκ του συντάκτη εδω

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός ζει στο ίδιο έργο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College