ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Σπανούλης ξέσπασε στ’ αποδυτήρια για τα θλιβερά επεισόδια

Η οργή και η απελπισία του Βασίλη Σπανούλη στ’ αποδυτήρια του Περιστερίου αλλά και η ανευθυνότητα των δήθεν υπευθύνων μαζί με το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» του ΕΣΑΚΕ
Ο Σπανούλης ξέσπασε στ’ αποδυτήρια για τα θλιβερά επεισόδια

Ήμουν βέβαιος ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα «έβραζε» με τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα του Περιστερίου με την ΑΕΚ και δεν έκανα λάθος.

Ο Σπανούλης  φώναζε στα αποδυτήρια στη διάρκεια της διακοπής λόγω των επεισοδίων. «Τι πράγματα είναι αυτά; Εδώ θα φέρνουμε τα παιδιά μας;» αναρωτιόταν και φώναζε και δεν είχε καθόλου άδικο. Προφανώς, όπως όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι και φίλαθλοι, σκέφτεται πόσο άσχημα εικόνα είναι αυτή και πόσο «βλαπτική» επίσης για την εικόνα του μπάσκετ.

Με δεδομένο ότι θέλει να γίνει προπονητής υψηλού επιπέδου (άλλωστε είναι δεδομένες οι φιλοδοξίες του) και όχι απλώς ένας με κοστούμι που θα κάθεται στον πάγκο και κάνει δημόσιες σχέσεις για να βρίσκει δουλειές, ο Σπανούλης είπε την ωμή αλήθεια ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα κι έξω από τα αποδυτήρια διαδραματίζονταν παράξενες σκηνές.

Ήταν οι κουκουλοφόροι που είχαν εισβάλλει και χτυπούσαν στο «ψαχνό» τους επισήμους της ΑΕΚ; Ήταν η αστυνομία που δε μπορούσε να εγγυηθεί την εκκένωση του γηπέδου με ομαλό τρόπο οπότε πρότεινε να συνεχιστεί ο αγώνας με την κατάσταση στις εξέδρες ως είχε;

Δε ξέρω αν ακούγεται ως ανέκδοτο αυτό της αστυνομίας γιατί είναι τόσο άσχημα όσα έγιναν που μάλλον είναι λάθος να μιλάμε για «ανέκδοτα»!

Ο διαιτητής Ηλίας Κορομηλάς ενώ στην αρχή λέει «εκκένωση αλλιώς δεν αρχίζουμε» τελικά αποφασίζει να συμπορευτεί με το «έλα μωρέ, ας παίξουμε» ενώ παράλληλα η ΑΕΚ κατήγγειλε (κι επίσημα) ότι δεν υπήρχε πουθενά ιδιωτική ασφάλεια (όπως προβλέπεται)!

Το τελευταίο είναι μάλλον ανατριχιαστικό, εκθέτει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ το Περιστέρι και προφανώς τον ΕΣΑΚΕ που απάντησε με μια ανακοίνωση βγαλμένη από τα υπόγεια μιας δημόσιας υπηρεσίας λες και την έγραψε ένας νυσταλέος υπάλληλος που βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση! Και βέβαια απάντησε στην πρώτη ανακοίνωση της ΑΕΚ σχετικά με την αλλαγή ημερομηνίας και ώρας, αφήνοντας πάλι πολλά κενά και αρκετές ασάφειες και όχι στα όσα έγιναν.

Το Περιστέρι δεν απάντησε και παραμένει εκτεθειμένο.

Βεβαίως είναι τραγική ειρωνεία το να λέει η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ ότι η ώρα άλλαξε για να αποφευχθούν τα επεισόδια και τελικά να έχουμε αυτά μπροστά μας!

Το χειρότερο; Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που καταγγέλλει η ΑΕΚ (είναι κάτι που ταιριάζει στο «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα») που είναι ακόμα πιο ανατριχιαστικά.

Ως συνήθως ουδείς συνελήφθη. Θα ήταν έκπληξη αν συνέβαινε το αντίθετο αλλά το κακό είναι ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει γίνει κανονικότητα. Θλιβερό!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College