ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ολυμπιακός: Η κυριαρχία στην περιφερειακή γραμμή

Μια σύγκριση των περιφερειακών γραμμών Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών είναι ενδεικτική για να μας δείξει πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Η απόλυτη κυριαρχία που είχε ο Ολυμπιακός στην περιφερειακή του γραμμή συγκριτικά με την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού βγάζει στην επιφάνεια χρήσιμα συμπεράσματα.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η απόλυτη κυριαρχία που είχε ο Ολυμπιακός στην περιφερειακή του γραμμή συγκριτικά με την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού βγάζει στην επιφάνεια χρήσιμα συμπεράσματα.

Για παράδειγμα (έτσι για αρχή) ο Ολυμπιακός είχε τους πέντε περιφερειακούς του παίκτες να σουτάρουν με 44% στα τρίποντα (συγκεκριμένα 22/50) ενώ αντίστοιχα του Παναθηναϊκού με 26% (με τα 12/46).

Παρότι η διαφορά στο μερίδιο πόντων δεν ήταν μεγάλη. Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού προσέφεραν το 44% των πόντων της ομάδας (107/245) ενώ του Παναθηναϊκού αντίστοιχα το 41% (συγκεκριμένα 85/207).

Τα άλλα εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα εξής:

-Οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού εκτός από το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (26%) είχαν κατά μέσο όρο στους τρεις αγώνες 9 λάθη για 11,3 ασίστ.

-Το εντυπωσιακό με την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού είναι ότι έβγαλαν σειρά τριών αγώνων με μέσο όρο μόλις τρία λάθη (!!!) για 9,7 ασίστ.

-Οι Σλούκας και Ντόρσεϊ πέτυχαν μαζί 79 πόντους, μόλις 6 λιγότερους απ’ όσους πέτυχαν οι πέντε περιφερειακοί παίκτες του Παναθηναϊκού (85).

Ντάριλ Μέικον  με 6 πόντους και 2/11 σουτ ήταν προφανώς η μεγάλη απογοήτευση για τον Παναθηναϊκό στη σειρά των τελικών.

Κώστας Σλούκας πέτυχε σχεδόν όσα τρίποντα είχαν οι πέντε περιφερειακοί παίκτες του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα είχε 10/17 (εντυπωσιακό) όταν οι πέντε «πράσινοι» που χρησιμοποιήθηκαν στην περιφερειακή γραμμή είχαν 12/46!

-Ο δεύτερος πιο παραγωγικός παίκτης στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού μετά τον Νέντοβιτς (μ.ο 14π) στη σειρά των τελικών ήταν ο Πέιτον Σίβα (4,7π). Ακολούθησαν οι Μποχωρίδης (4π), Σαντ Ρος (3,7π) και Μέικον (2π).

-Αντίστοιχα από τον Ολυμπιακό, κατά μέσο όρο στην περιφερειακή γραμμή πρώτος ήταν ο Σλούκας (16,7π) κι ακολούθησαν: Ντόρσεϊ (9,7π), Λαρεντζάκης (5π) και Γουόκαπ (4,3π).

-Πάντως και οι δύο περιφερειακές γραμμές σούταραν χαμηλά στα δίποντα: 15/44 είχαν οι «ερυθρόλευκοι» (μόλις 34%) και 18/43 οι «πράσινοι» (περίπου 43%).

Exit mobile version