ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Ξυπόλητος στ’ αγκάθια σε όλα τα επίπεδα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Όχι μόνο αγωνιστικά όπου ηττήθηκε κατά κράτος. Αλλά και στην υπόθεση του Σέλβιν Μακ
Παναθηναϊκός: Ξυπόλητος στ’ αγκάθια σε όλα τα επίπεδα!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια αποσύνθεσης στην Γαλλία. Δεν είχε εικόνα κανονικής ομάδας αλλά ενός συνονθυλεύματος που προσπαθούσε να μας πείσει ότι… λογική είναι το παράλογο. Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που προβλημάτισαν.

Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός, που ούτως ή άλλως δε φημίζεται για το πλούσιο ρόστερ του είχε την ατυχία την τελευταία στιγμή ν’ αλλάξει τα σχέδιά του. Καθώς ενημερώθηκαν ότι δεν θα αγωνιζόταν ο Σέλβιν Μακ. Ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Με το συμπάθιο αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση και μάλιστα με την Βιλερμπάν, δεν μου ακούγεται και τόσο τιμητικό για τον Παναθηναϊκό να μην το έχει ρωτήσει. Είχε συμβεί με τον Ο’Μπράιαντ του Ερυθρού Αστέρα στον εξ αναβολής αγώνα με την Βιλερμπάν καθώς είχε αποκτηθεί μετά την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία της αναμέτρησης.

Αυτό είναι σοβαρό θέμα…

Που δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός πήγε «ξυπόλητος στ’ αγκάθια» σε όλα τα επίπεδα. Απέναντι σε μια ομάδα αθλητική, με ψηλά κορμιά, με καλούς σουτέρ, που πιέζει στην άμυνα και που προέρχεται από νίκη επί της Μπαρτσελόνα δεν έκανε τίποτα!

Οι Γάλλοι δεν παρεμποδίστηκαν καθόλου να σουτάρουν σαν σε προπόνηση στο πρώτο μέρος (10/13 τρίποντα). Αντιθέτως μάλλον ευνοήθηκαν από την άμυνα ζώνης.

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός, στο παιχνίδι «5-5» ήταν απογοητευτικός και ουσιαστικά φάνηκε σε απόλυτο βαθμό η μεγάλη έλλειψη ταλέντου στο ρόστερ. Τα δύο του ατού, έμειναν πολύ χαμηλά. Ο Νέντοβιτς με 0/7 τρίποντα και ο Παπαπέτρου με 1/8 σουτ. Η βραδιά ήταν εφιαλτική…

Τα 17/24 τρίποντα των Γάλλων, οι 97 πόντοι και όλα αυτά στο ρελαντί δείχνουν πολλά. Περισσότερο για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι ίδιοι και τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ αντίδραση των παικτών της ελληνικής ομάδας.

Και κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Κάποτε ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου είχε πει ότι οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κάποιος ψέματα.

Ο αγώνας της Βιλερμπάν με τον Παναθηναϊκό είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός αυτής της ατάκας. Προσέξτε.

Σε 78 κατοχές η Βιλερμπάν είχε 19 λάθη, σχεδόν 25% των κατοχών τους δηλαδή) . Από αυτά ο Παναθηναϊκός πήρε 22 πόντους (δηλαδή το 30% των πόντων του). Επίσης είχε 90 κατοχές, δηλαδή 12 παραπάνω από την Βιλερμπάν.
Είχε 16 λάθη, άρα το 18% των κατοχών του. Από τα λάθη η Βιλερμπάν έβαλε 19 πόντους, άρα το 20% των πόντων του. Επίσης ο Παναθηναϊκός πέτυχε 13 πόντους από τα 11 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε και δέχθηκε μόλις 2 απ’ αυτόν τον τομέα.
Θεωρητικά λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο αγώνας κρίθηκε από το 71% στα τρίποντα των αντιπάλων (17/24 με 10/13 στο πρώτο μέρος και 7/11 στο δεύτερο). Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα όμως ξέρει ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ μόνο αυτό…
Και για το τέλος. Τα 17 τρίποντα είναι τα περισσότερα που έχει δεχτεί ποτέ ο Παναθηναϊκός σε αγώνα Euroleague. Τόσα είχε δεχτεί και το 2009 από την Μάλαγα μόνο που τότε ο αγώνας είχε διάρκεια 45 λεπτά καθώς είχε κριθεί στην παράταση (νίκη με 103-95)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ξυπόλητος στ’ αγκάθια σε όλα τα επίπεδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College