ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Το Περιστέρι αλλάζει ρότα!

Η νέα κατάσταση στο Περιστέρι θα έχει ως κατεύθυνση το να βγει η ομάδα από το τέλμα. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ο νέος προπονητής και η συνάντηση Κότση- Καρατζά. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Το Περιστέρι αλλάζει ρότα!

Η νέα σεζόν δεν κρίνεται και απόλυτα επιτυχημένη για το Περιστέρι που απλώς μπήκε στα πλέι οφ (στην 8η θέση) και δεν άφησε στίγμα.

Και είναι ξεκάθαρο ότι το Περιστέρι τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό του. Κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το πλάνο και παρότι έχει επιτυχίες στα «μικρά» τμήματα, εν τούτοις αναζητούνται οι παίκτες που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα.

Η ανάπτυξη και η παραγωγή ήταν σήμα κατατεθέν για την ομάδα επί σειρά ετών. Όταν χάθηκε αυτή η κατεύθυνση, συνδυαστικά και με τα πολλά οικονομικά προβλήματα που εμφανίστηκαν πριν  από 20 χρόνια, όλα άλλαξαν.

Τα τελευταία χρόνια, η παρουσία του Φίλιππου Κότση προσδίδει σοβαρότητα, συνέπεια και φερεγγυότητα στο οικονομικό κομμάτι. Η ομάδα είναι σοβαρή και στιβαρή διοικητικά αλλά της λείπει το «κάτι άλλο» για να αλλάξει επίπεδο.

Γιατί το Περιστέρι μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Κι αυτό δεν είναι ψέμα ούτε υπερβολή.

Μπορεί κάτι παραπάνω από μια απλή συμμετοχή στην Basket League χωρίς να αφήνει και στίγμα.

Τον Δεκέμβριο του 2021 και όταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: «Κάποτε ήταν υπόδειγμα σταθερότητας».

Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών δημιουργούν περιβάλλον αστάθειας. Από τον Νίκο Καραγιάννη (που ανέβασε την ομάδα δύο κατηγορίες) στον Αργύρη Πεδουλάκη. 

Κι όταν ο τελευταίος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό (καλοκαίρι του 2019) στον Ηλία Ζούρο. Που αν και είχε πολύ καλή πορεία, δεν έμεινε παρά μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 για να αναλάβει ο Νίκος Παπανικολόπουλος.

Ένα χρόνο αργότερα, τον ίδιο μήνα, ο Πεδουλάκης επέστρεψε για να μείνει τρεις μήνες (πράγμα αδιανόητο για τη μεταξύ τους σχέση) και να έρθει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Τελικά ανέλαβε ο Μίλαν Τόμιτς που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχει μέλλον στην ομάδα.

Κι όλα αυτά σε διάστημα λιγότερο των τεσσάρων ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κούρο Σεγκούρα και ο Ηλίας Καντζούρης είναι μέσα στο στόχαστρο του Περιστερίου όπως και ο Γιάννης Καστρίτης εφόσον δεν παραμείνει στον Άρη.

Απ’ εκεί και πέρα, οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και σε άλλους τομείς. Και θα αγγίξουν και πρόσωπα.

Δεν είναι τυχαίο το reunion του Φίλιππου Κότση με τον Θόδωρο Καρατζά ο οποίος αποχώρησε από τον Κολοσσό και θα πάρει διοικητική θέση στο Περιστέρι.

Καρατζάς και Κότσης ήταν πρωτεργάτες και άριστοι συνεργάτες στην ίδρυση και στα πρώτα χρόνια της ΕΣΑΚ (νυν ΕΣΑΚΕ). Μάλιστα ο Θόδωρος Καρατζάς ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της επαγγελματικής Λίγκας.

Η έλευση του Καρατζά περιορίζει τις αρμοδιότητες του Γιώργου Πανταζόπουλου, η θέση του οποίου έγινε εξαιρετικά αμφίβολη και μάλιστα υπήρξε και μια κρίση πριν από μερικές ημέρες που λίγο έλειψε να οδηγήσει στο «διαζύγιο».

Είναι ξεκάθαρο ότι θα δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στην προώθηση παιδιών από την εφηβική ομάδα που έχουν μέλλον και ΠΡΕΠΕΙ να παίξουν: Ο Μπιλάλης, ο Σταυρακόπουλος, ο Φίλιππας, ο Μανιάς, ο Ζούγρης, ο Ευσταθιάδης και άλλοι είναι παιδιά που θα πρέπει σταδιακά να μπουν ακόμα περισσότερο στο πνεύμα της πρώτης ομάδας.

Είναι νέοι αθλητές επάνω στους οποίους έχει επενδύσει το Περιστέρι και φέτος πήραν χρόνο συμμετοχής. Και είναι μονόδρομος να ποντάρει σε αυτούς για το μέλλον.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College