ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Το σίριαλ με τον Λάσο άρχισε από πολύ νωρίς

Ο Χρήστος Σερέλης επέστρεψε αλλά οι «πράσινοι» γνωστοποίησαν ότι ο μεγάλος τους στόχος είναι ο Πάμπλο Λάσο. Ωραίο ακούγεται αρκεί φυσικά να γίνει. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Μαζί με τον Χρήστο Σερέλη «κόλλησε» και ο Πάμπλο Λάσο προφανώς από την ενημέρωση του Παναθηναϊκού και μετά την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μαζί με τον Χρήστο Σερέλη «κόλλησε» και ο Πάμπλο Λάσο προφανώς από την ενημέρωση του Παναθηναϊκού και μετά την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε, προφανώς ότι ο Λάσο αποτελεί το μεγάλο στόχο του καλοκαιριού. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ και φυσικά το όνομα, η αξία και η ικανότητα του Ισπανού προπονητή μιλούν από μόνα τους. Μόνο και μόνο η προοπτική συνεργασίας με τον Λάσο συναρπάζει τους πάντες.

Ευχή όλων είναι να τελεσφορήσει η υπόθεση και ο εγνωσμένης αξίας κόουτς να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Θα είναι κάτι υπέροχο τόσο για την ομάδα όσο και για το ελληνικό πρωτάθλημα όπου και θέλουμε μεγάλες προσωπικότητες που θα δώσουν λάμψη. Ομολογουμένως, η πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει συμφωνία με έναν κορυφαίο προπονητή είναι καλό μαντάτο.

Όμως το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να νικήσει τον εαυτό του στην περίπτωση του Λάσο να αλλάξει γραμμή πλεύσης και νοοτροπία.

Κι αυτό είναι το ένα και μεγάλο ερωτηματικό που μπαίνει στην όλη υπόθεση. Αν οι «πράσινοι» θα κάνουν μια ολιστική στροφή απ’ όσα γνωρίζαμε ως τώρα. Διότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε το εξής:

Ο Παναθηναϊκός που αποτελεί συνώνυμο της αστάθειας επιδιώκει συμφωνία με τον Λάσο που ταυτίστηκε με τη σταθερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» οφείλουν να εγκαταλείψουν τις παράξενες και σαφώς μη αποδοτικές και καρποφόρες πρακτικές του «πήγαινε- έλα» και να μείνουν πιστοί σε ένα πλάνο που θα εμπιστευτούν σε έναν προπονητή ποιότητας.

Πολύ δε περισσότερο να πείσουν όλο τον κόσμο ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δε χρησιμεύει μόνο για επικοινωνιακούς λόγους ούτε για να γίνεται «αποδιοπομπαίος τράγος» αν κάτι δεν πάει καλά. Από το 2012 και μετά μόνο ο Πεδουλάκης τη σεζόν 2012-2013 και ο Πασκουάλ την περίοδο 2017-2018 έμειναν στον πάγκο από την αρχή ως το τέλος μιας αγωνιστικής περιόδου.

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, οι επιλογές στους προπονητές δεν ήταν συμβατές με κάποια φιλοσοφία αλλά με τι εξυπηρετούσε επικοινωνιακά ή τις συνθήκες που επικρατούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το κοινό σημείο ήταν ότι με εξαίρεση τον Πασκουάλ που άντεξε αρκετά, οι υπόλοιποι είτε είχαν αποδοχή αλλά δεν έμειναν παραπάνω από μερικούς μήνες (πχ ο Ρικ Πιτίνο) είτε απομακρύνθηκαν κακήν κακώς.

Ο δε Πεδουλάκης έχει το μοναδικό ρεκόρ να πηγαινοέρχεται (είχε καταντήσει «ανέκδοτο» αυτή η ιστορία που δεν άξιζε ούτε στον έμπειρο προπονητή ούτε και στην ιστορία του Παναθηναϊκού). Ο Αλβέρτης έγινε ασίσταντ κόουτς, πρώτος προπονητής, ασίσταντ team manager, διευθυντής ακαδημιών, team manager και GM.

Ο Βόβορας που έφυγε με τον Πεδουλάκη το 2014, τελικά επέστρεψε κι έμεινε, ανέλαβε πρώτος προπονητής, έφυγε με έργο που δεν κρίθηκε επιτυχημένο αλλά ξαναγύρισε πέρυσι για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Πρίφτη. Ο Σερέλης που ανέλαβε τώρα, είχε αφήσει πέρυσι το Λαύριο για να αναλάβει ασίσταντ του Βόβορα, έφυγε για να ξαναπάει πρώτος στο Λαύριο απ’ όπου ξανάφυγε για να γίνει πρώτος στον Παναθηναϊκό απ’ όπου απομακρύνθηκε ο Βόβορας (που είχε γίνει πρώτος όταν έφυγε ο Πρίφτης) για να πάρει τη θέση του (ως άμεσος συνεργάτης) ο Βασίλης Σύμτσακ που είχε φύγει μαζί με τον Πρίφτη! Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους αυτά όλα.

Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ένα αδιέξοδο και μάλιστα τεράστιο, που θα πρέπει να «εξαφανιστεί», να μπει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» και ταυτόχρονα να πειστεί ο Πάμπλο Λάσο ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί εκ νέου μπροστά.

Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησαν τα κλειδιά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βρέθηκε η κατάλληλη χημεία και «ησύχασαν»! Δεν είναι καθόλου κακό να υπάρξει κάτι τέτοιο τώρα, να στηριχτεί ένας μεγάλος προπονητής όπως ο Λάσο (εφόσον δεχτεί να έρθει) και να σταματήσει όλο αυτό το σκηνικό που δεν τιμά τον Παναθηναϊκό στο ελάχιστο.

Ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται τόσο βάρος στην επικοινωνία όσο στην ουσία. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί στήριξης αφού έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ο αγώνας εναντίον του «εαυτού» του είναι για τον Παναθηναϊκό το μεγάλο στοίχημα. Κι αν επικρατήσει η λογική (αυτό δε χρειάζεται επικοινωνία αφού είναι ευδιάκριτο) τότε θα έχουν έρθει τα καλά αποτελέσματα!

Παρεμπιπτόντως αν ο Λάσο δεν είναι «τόσο κοντά» όσο όλοι θέλουν είναι μάλλον «επικίνδυνο» να αρχίσει να γίνεται σίριαλ από τον Φεβρουάριο.

Exit mobile version