×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΟΚ: Η υπομονή πήγε… περίπατο και ο Φερέιρα κρίνεται ξανά!


Νίκος Τοσκίτσης

ΠΑΟΚ: Η υπομονή πήγε… περίπατο και ο Φερέιρα κρίνεται ξανά!


Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο έδαφος σε ότι αφορά την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη και μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες (με ΑΕΚ και Ομόνοια) βρίσκονται μακριά από τον στόχο του.

Η ευθύνη ανήκει σε όλους. Όλοι μαζί κερδίζουν, όλοι μαζί χάνουν. Το ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε δυσκολίες φέτος το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές κι ήταν αναμενόμενο μετά τη σφιχτή οικονομική πολιτική και την νεαρή αλλά και νέα ομάδα που παρουσιάζει φέτος ο δικέφαλος, ένα γεγονός που ήταν μονόδρομος λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με το Financial Fair Play.

Ανάλογα σχέδια και αγωνιστικά πλάνα που έχουν ακολουθήσει κι άλλες ομάδες στην Ευρώπη δεν καρποφόρησαν από την πρώτη στιγμή, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να χρειάζονται αρκετό χρόνο για να γίνουν από ταλέντα και από ομάδα με προοπτική, ένα σύνολο που θα φέρνει τίτλους και επιτυχίες.

Ότι η ομάδα λοιπόν, χρειάζεται χρόνο επιμονή και υπομονή ήταν γνωστό, όπως αναμενόμενο ήταν να μην έχει αυτό το χρόνο και αυτή την υπομονή από κανέναν, καθώς βρισκόμαστε στην Ελλάδα και είπαμε ότι αυτά τα πρότζεκτ είναι καλά στα χαρτιά αλλά στην πράξη και όταν έρχονται τα δύσκολα και οι ήττες πολύ δύσκολα να εφαρμοστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Ο σοβαρός λόγος της αποχώρησης του Λέο Μάτος

Από την άλλη είναι κάτι πολύ καινούργιο το οποίο δεν είναι σίγουροι στον ΠΑΟΚ ότι… τρέχει σωστά. Το βάρος μάλιστα πέφτει κυρίως στον προπονητή ο οποίος έμεινε αλλά δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στην Τούμπα. Αυτό σημαίνει ότι ο Φερέιρα κρίνεται συνεχώς. Δεν είναι ο προπονητής ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, δηλαδή έχει φέρει επιτυχίες στο σύλλογο έτσι ώστε να τον εμπιστεύονται όλοι τυφλά και να γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα αυτό το πρότζεκτ θα φέρει αποτελέσματα. Για αυτό δέχεται την περισσότερη κριτική και από την άλλη, βάζει δύσκολα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τρέξει την ομάδα έτσι όπως πρέπει αλλά ούτε βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι ένας άλλος θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Βέβαια για να γυρίσουμε στην αρχή αυτής της… συζήτησης και τους στόχους που χάνονται πρέπει να κατανοήσουμε και να αποφασίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι. Διότι το πρωτάθλημα ναι μεν είναι στόχος αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπαίνει ως φαβορί σε αυτήν την κούρσα για πολλούς λόγους που δεν αφορούν τον Φερέιρα. Ούτε είναι εξ αρχής φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο του Europa League. Οπότε καλύτερα να μη μιλάμε για στόχους αλλά να επικεντρωθούμε στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει παιχνίδια με πιο αδύναμες ομάδες και αυτό προβληματίζει και είναι λογικό.

Το θέμα είναι αν στον ΠΑΟΚ ξέρουν τελικά τι φταίει ή ακόμα το ψάχνουν και πόσο καιρό θα τους πάρει να μάθουν. Επίσης αν όλοι συμφωνούν στο τι φταίει και πως θα διορθωθεί γιατί παρατηρήθηκε και το καλοκαίρι σε πολλά θέματα να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων κάτι που επίσης δημιούργησε πολλά προβλήματα και δυσκόλεψε την αποστολή του προπονητή.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras