ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Θα εμπιστευθεί επιτέλους έναν Αθλητικό Διευθυντή η διοίκηση; Τι θα γινόταν αν κέρδιζε κύπελλο με αυτή τη διαιτησία;

Πλέον το ερώτημα είναι αν η επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ, ενός ΠΑΟΚ που έμεινε 20 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και δεν έφερε ούτε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη θα είναι αυτή που πρέπει

Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Από το 2017 ως το 2021 ο ΠΑΟΚ έπαιξε τέσσερις τελικούς και τους κέρδισε όλους. Δε γίνεται όμως πάντα να κερδίζεις. Κάποτε θα έχανε. Και έχασε στο ΟΑΚΑ στις 21/5.

Ο δικέφαλος για 50 λεπτά δεν ήταν αυτός που έπρεπε για έναν τελικό και οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου «τον πρόδωσαν». Όταν ο Ρουμάνος προπονητής προχώρησε σε αλλαγές στη σύνθεση του, ήταν πια αργά αφού η ομάδα του δεν πρόλαβε να σκοράρει και ο Παναθηναϊκός στάθηκε και τυχερός στο τέλος. Ο διαιτητής του αγώνα; Έδωσε νωρίς χωρίς λόγο κίτρινη στον Σοάρες. Έδωσε ένα πέναλτι που δεν ήταν, δεν έδωσε την αποβολή του Αουγκούστο (προσπαθώντας να ισοφαρίσει το λάθος του στο πέναλτι; Ποιος ξέρει) και μπορούσε να δώσει πέναλτι στον Μίτριτσα στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο και δεν θα σταθεί στη διαιτησία αλλά στα δικά του λάθη. Από αυτά έχασε. Άλλωστε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι πολύ καλύτερος απ’ οτι παρουσιάστηκε.

Από την άλλη όμως, το τι θα γινόταν από τα ΜΜΕ αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με αυτόν τον τρόπο τον τελικό Κυπέλλου το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με αυτό το πέναλτι και δεν δινόταν πέναλτι υπέρ της αντιπάλου ομάδας, ο μηχανισμός θα προσπαθούσε να απαξιώσει την κατάκτηση του Κυπέλλου όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, σε οποιαδήποτε αμφισβητούμενη υπέρ του φάση.

ΠΑΟΚ η επόμενη μέρα

Πλέον το ερώτημα είναι αν η επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ, ενός ΠΑΟΚ που έμεινε 20 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και δεν έφερε ούτε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη θα είναι αυτή που πρέπει. Έχει μάθει ο δικέφαλος απο τα λάθη του; Θα εμπιστευτεί επιτέλους έναν Αθλητικό Διευθυντή, ο μόνος που γνωρίζει ποδόσφαιρο μέσα στη διοίκηση; Θα του δώσει τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος; Θα τον βοηθήσει ή θα του βάζει εμπόδια στη δουλειά του; Ο προηγούμενος (Ρέμπε) παραιτήθηκε μετά από μόλις έναν χρόνο. Ο πιο προηγούμενος ακριβώς το ίδιο και έγινε…διακομητικός στο τέλος όπως και ο Μιχελ μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ.

Θα συνεχίζει ο ΠΑΟΚ να αλλάζει ανά έξι μήνες ή ανά έναν χρόνο διευθυντές και προπονητές άρα και πλάνο ή έχει αποφασίσει να αλλάξει ρότα ώστε η ανάπτυξη του να μην είναι πολύ πιο αργή απ’ ότι κανονικά θα έπρεπε με τόσα χρήματα που διαθέτει ο Ιβάν Σαββίδης.
Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος ο Σαββίδης με πράξεις και αλλαγές.

Exit mobile version