×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΟΚ: Θέλει αλλαγή νοοτροπίας παντού!


    Νίκος Τοσκίτσης

ΠΑΟΚ: Θέλει αλλαγή νοοτροπίας παντού!


Εδώ και μήνες έχουμε γράψει ότι οι παίκτες παίζανε χωρίς να “γυαλίζει το μάτι τους” και χωρίς πάθος. Δυστυχώς τα πράγματα, γίνανε χειρότερα καθώς μερικοί έδειξαν εντελώς αδιάφοροι και μέσα σε έναν μήνα, απο φαβορί για τον τίτλο, κατάντησαν τον ΠΑΟΚ “κομπάρσο”.

Τα λάθη πολλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ξεκινούν από τις αλόγιστες αγορές και λάθος μεταγραφές που έφεραν το FFP. Στη μη στήριξη ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που θα μπορούσαν να στήσουν μια δυνατή ομάδα γύρω από τον εκάστοτε προπονητή ώστε να μην είναι εντελώς μονός του και να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα αποδυτήρια του. Στις λάθος επιλογές τεχνικών διευθυντών. Μπέρδεμα και συνεχόμενες αλλαγές σε ότι αφορά τη φιλοσοφία δημιουργίας ενός ρόστερ, ανισορροπία στα συμβόλαια που έφεραν προβλήματα στα αποδυτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Μένει ο Φερέιρα αλλά…

Ακόμη λοιπόν και για τον Λουτσεσκου, που πέρασε απ όλα τα στάδια και έμαθε απέξω και ανακατωτά τον ΠΑΟΚ, θα ήταν δύσκολα να πετύχει φέτος, όταν μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει τον λυσσαλέο εξωαγωνιστικό “πόλεμο”, αλλά και σημαντικές απώλειες λόγω τραυματισμών και μη ενίσχυσης.

Πόσω δε, ένας νέος προπονητής. Βέβαια έστω και με τις δυσκολίες αυτές, ο Αμπέλ Φερέιρα κατάφερε μέχρι και πριν δύο εβδομάδες να διεκδικεί τον τίτλο. Στα κρίσιμα όμως φάνηκε πως ήταν εντελώς μόνος και πως δεν έπεισε ποτέ τους παίκτες να παίξουν και για αυτόν. Οι παίκτες δεν… ακολούθησαν και φέρνουν την μεγαλύτερη ευθύνη για τα όσα γίνονται ως τώρα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτούς. Κάποιοι άδειασαν με τις περσινές επιτυχίες άλλοι περίμεναν νέο συμβόλαιο άλλοι πήραν νέο συμβόλαιο και άλλοι περίμεναν μεταγραφή. Ολοι τους, όπως πέτυχαν πέρσι, πάνε για μεγάλη αποτυχία φέτος. Είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.

Από τώρα όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να οργανωθεί φτιάχνοντας πρώτα τα εσωτερικά του θέματα. Ο Δικέφαλος πρέπει να γίνει μια ομάδα με ισχυρές βάσεις όπου τα πρόσωπα δεν θα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο αλλά στο επίκεντρο θα είναι το κλαμπ. Να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ώστε ακόμη και μια αλλαγή προπονητή να μην αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες στην ομάδα. Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή νοοτροπίας ώστε η επιτυχία ή μία αποτυχία να έχει το όνομα του ΠΑΟΚ και όχι ονοματεπώνυμο…


Τελευταία Νέα