×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πιστός στον τρόπο του


    Σπύρος Γιαννόπουλος

Πιστός στον τρόπο του


Από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως επιθυμεί να περάσει τη δική του αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία στην ΑΕΚ. Πλέον όμως, οι παίκτες  γνωρίζουν ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι ένας προπονητής που απλώς θα δίνει οδηγίες και δεν θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Εβρίτης τεχνικός για πρώτη φορά, όσο η ομάδα βρίσκεται στο Κίελτσε, πάτησε… πόδι και ξεκαθάρισε με μια μόλις φράση ότι εκείνος θα διατάζει: «Θα κάνετε ό,τι σας λέω εγώ, όχι ό,τι θέλετε εσείς».  Μια κίνηση, η οποία ακόμα και σε μια ομάδα με ίσως τα καλύτερα αποδυτήρια στην Ελλάδα, έχει την αξία της.

Ο Ουζουνίδη θέλει να βγαίνουν αυτοματισμοί στις προσπάθειες των παικτών, αλλά χωρίς εκείνοι να επισκιάζουν το ομαδικό στοιχείο. Κοινώς, στοχεύει σε δημιουργία συνόλου.  «Εσκισε» λοιπόν τη γάτα από νωρίς, ώστε να προλάβει τυχόν εκδηλώσεις βεντετισμού ή άλλα μεμονωμένα περιστατικά που θα δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στο μέλλον. Κάτι που δείχνει ότι παραμένει πιστός στον τρόπο του και δεν θα κάνει… εκπτώσεις, ούτε θα χαριστεί σε κανέναν.

Οσον αφορά της ασκήσεις τακτικής και επιθετικής ανάπτυξης που δούλεψε πολύ στην χθεσινή προπόνηση, ο 50χρονος κόουτς έδειξε στο ρόστερ πως να ξεδιπλώνεται ταχύτατα μπροστά με ελάχιστες πάσες, αλλά και πως με κατάλληλες θέσεις να εξουδετερώνονται οι προσπάθειες του  αντιπάλου.

Τριάδα Μάνταλος – Λιβάια – Μπακασέτας ενόψει ΑΕΚ

Το σύστημα που χρησιμοποίησε προκειμένου να δείξει την τακτική, ήταν το 4-2-3-1. Σχηματισμό που αναμένεται να παρατάξει και κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, στο αυριανό φιλικό. Μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Αλμπάνης, αλλά και την αναμονή στο θέμα του βασικού μεσοεπιθετικού, η «Ενωση» έχει ξεμείνει από εξτρέμ. Γι’ αυτό και η κατά συνθήκη τριάδα πίσω από τον επιθετικό θα αποτελείται από τους Μάνταλο αριστερά, Μπακασέτα δεξιά και Λιβάια ως κρυφό κυνηγό.  Αυτό φυσικά μοιραία προϋποθέτει ότι τα μπακ θα ανεβαίνουν συνεχώς ( κάτι που ζητάει ο Ουζουνίδης) και θα αποτελέσει ένα τεστ για το κατά πόσο έχουν βελτιωθεί στο transition.


Τελευταία Νέα