ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σάρι και Γιουβέντους: Δεν ταιριάζετε σου λέω

Ο Σπύρος Γιαννόπουλος γράφει για τη σχέση του 61χρονου τεχνικού με τη μεγάλη κυρία που φαίνεται να φτάνει προς την ολοκλήρωσή της

Σάρι και Γιουβέντους: Δεν ταιριάζετε σου λέω
Σάρι και Γιουβέντους: Δεν ταιριάζετε σου λέω
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μια τυπική νύχτα και σκηνικό από την τελευταία δεκαετία. Ετσι έδειχνε μέχρι το 62ο λεπτό το ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους, με τη «βέκια σινιόρα» να προηγείται «σβηστά» με 2-0 και να οδεύει προς μια εύκολη επικράτηση. Κι όμως, αυτό το «σβήσιμο» ήταν που οδήγησε σε Βαρτελό την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι και εκείνον ακόμα πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Οποιος παρακολουθεί τους «μπιανκονέρι», ειδικά από το ξεκίνημα του 2020 μπορεί να βγάλει αρκετά συμπεράσματα αναφορικά με τη σύνδεση που διακατέχει τον Ιταλό προπονητή και τους παίκτες του. Ο πολύπειρος τεχνικός μπορεί να έχει τις ιδέες, ενδεχομένως τη διάθεση, αλλά είναι σαφές ότι κοιτάζει επίμονα το τακτικό του… πολυκλαδικό δέντρο χάνοντας το μεγάλο δάσος της Γιουβέντους.

Η πολυπρωταθλήτρια της Serie A δεν είναι Νάπολι, ούτε κάποια άλλη μεσαία ομάδα που ικανοποιείται με… πειράματα. Η «μεγάλη Κυρία» αποτελεί έναν οργανισμό με μεγάλους στόχους, που δε λογαριάζει τόσο στο ποιος κερδίζει κάτι, αλλά τι ακριβώς κερδίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Serie A: Κάζο για Ίντερ – Σημαντικές νίκες για Σαμπντόρια, Αταλάντα (vid)

Και μέχρι τώρα, στο κομμάτι των αποτελεσμάτων, ο Σάρι βιώνει μια παταγώδη αποτυχία. Ήττα στον τελικό του Coppa Italiana από τους «παρτενοπέι» του Γκατούζο και ένας διασυρμός από την προβληματική Μίλαν (4-2) που δεν της στερεί μεν το scudetto, αλλά χτυπάει τον καμπανάκι του κινδύνου ως προς το μεγάλο πρότζεκτ του κλαμπ του Ανιέλι: το Champions League.

Κατάρρευση μέσα σε πέντε λεπτά και αδυναμία διαχείρισης οριακών καταστάσεων μπορούν να διαγνωσθούν ως οι βασικές αδυναμίες της «Γιούβε» και του μαέστρου της στις παραπάνω περιπτώσεις.  Ειδικά η πρώτη, απαγορεύεται για μια ομάδα που ήδη γνωρίζει το φορμάτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια για λάθη μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο.

Η Γιουβέντους μοιάζει με Λαμποργκίνι, την οποία ο 61χρονος προσπαθεί να την βάλει μπρος σαν να είναι… Ζάσταβα. Τρανά παραδείγματα η μετατόπιση του Ρονάλντο στα πλάγια, οι αλχημείες στον άξονα, οι άστοχες αλλαγές όταν η μπάλα «καίει» και το μη παραγωγικό πείσμα του να ακολουθήσει τον τρόπο του μαρτυρούν πως ο συνδυασμός των δύο αυτών οντοτήτων είναι ποδοσφαιρικά… μπανάλ.

Οι παίκτες τραβούν τον δικό τους δρόμο και ο Σάρι τον δικό του και φαίνεται στο γήπεδο. Το χάσμα εντοπίζεται στις εντολές που δίνει ο προπονητής και το τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές του που έχουν καταλάβει τα αποδυτήρια.

Στην αποστολή του ως τεχνικός στη «Γιούβε», ο πολύπειρος κόουτς απέτυχε τόσο ως προπονητής όσο και ως διαχειριστής. Το δεύτερο μάλιστα ενδεχομένως να τον «πονάει» περισσότερο. Το βέβαιον είναι ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι «μπιανκονέρι» κάνουν τρία καλά ματς και στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης (μεγάλο ερωτηματικό αν παραμείνει ο ίδιος κόουτς μέχρι τότε) χάρη στο ατομικό τους ταλέντο, οι τίτλοι τέλους στη σχέση της ομάδας του Πιεμόντε και του Σάρι δεν θα αργήσουν να πέσουν. Και ως soundtrack θα μπορούσαν να έχουν το τραγούδι του αείμνηστου Παντελή Παντελίδη «δεν ταιριάζετε σου λέω».

Exit mobile version