Η ΑΕΚ θέλει εγωισμό και δυνάμεις στο Καραϊσκάκη

Για την ΑΕΚ έφτασε ξανά η ώρα να δώσει άλλο ένα ντέρμπι. Άλλη μία ευκαιρία να ξορκίσει αυτή την κατάρα κόντρα με τον Ολυμπιακό κατά πρώτο λόγο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κατά δεύτερο. Για την ΑΕΚ έφτασε ξανά η στιγμή να πάει στο Καραϊσκάκη να παίξει απέναντι στον αδιάφορο μεν βαθμολογικά, αλλά κόντρα στην ΑΕΚ πάντα...

Για την ΑΕΚ έφτασε ξανά η ώρα να δώσει άλλο ένα ντέρμπι. Άλλη μία ευκαιρία να ξορκίσει αυτή την κατάρα κόντρα με τον Ολυμπιακό κατά πρώτο λόγο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κατά δεύτερο.

Για την ΑΕΚ έφτασε ξανά η στιγμή να πάει στο Καραϊσκάκη να παίξει απέναντι στον αδιάφορο μεν βαθμολογικά, αλλά κόντρα στην ΑΕΚ πάντα διψασμένο Ολυμπιακό. Χωρίς καμία αμφιβολία φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Γενικά σε όλα τα ματς της δυστυχώς η ΑΕΚ δεν μπαίνει με τον τίτλο του φαβορί στο γήπεδο. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι ένα και μοναδικό ως το τέλος της σεζόν: Να βγει στην Ευρώπη, χωρίς πανηγύρια προφανώς, ώστε να μην έρθει η ολική καταστροφή και να σώσει την αξιοπρέπειά της στους αγώνες που απομένουν. Όλα είναι στα… πόδια και την ψυχή των παικτών. Ετσι και το βράδυ της Κυριακής όσοι μπουν να παίξουν φορώντας την κιτρινόμαυρη, καλούνται να βγάλουν εγωισμό, καλούνται να βγάλουν πείσμα και τσαγανό στο γήπεδο. Λογικά θα το κάνουν… Δεν γίνεται μετά τη συντριβή λίγες εβδομάδες πριν, να μπουν οι παίκτες της ΑΕΚ… νωχελικά στο Καραϊσκάκη. Απλά δεν γίνεται… Ούτε φυσικά φοβισμένα γίνεται.

Από εκεί και πέρα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό, θα παίξει σαφώς η τύχη και οι δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του Χιμένεθ. Ο ίδιος ο προπονητής σοκάρει λέγοντας πως οι παίκτες του βρίσκονται στα σωματικά τους όρια. Προσωπικά δεν μπορώ να το… χωνέψω, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Βήμα – βήμα, αγώνας – αγώνας η ΑΕΚ μετράει τις δυνάμεις της, προχωρώντας για να κλείσει όσο γίνεται καλύτερα αυτή την τραγική σεζόν και μετά καλείται η διοίκηση να αλλάξει πάρα πολλά για να σταματήσει η κατηφόρα και να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σιγά – σιγά την ανηφόρα.