ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εγγύηση για τον Παναθηναϊκό η σοβαρότητα του Παϊρόζ

Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για τον Ταϊλανδό επιχειρηματία και τον τρόπο με τον οποίο έδρασε, το διάστημα που έμεινε στην Αθήνα.
Εγγύηση για τον Παναθηναϊκό η σοβαρότητα του Παϊρόζ

Να, λοιπόν, που ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εμφανίστηκε στην Ελλάδα. Το πρόσφατο ταξίδι του Ταϊλανδού στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα, μιας κι οι πρώτες υπογραφές με τον Γιάννη Αλαφούζο έπεσαν ήδη και πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη μεταβίβαση των μετοχών στην Pan Asia Investments.

Αποκλειστικό: Η πρώτη χειραψία Αλαφούζου-Παϊρότζ (pic)

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι την όλη διαπραγμάτευση, την χειρίζεται ένας άνθρωπος σοβαρός, με κύρος και αναγνωρισμένος παγκοσμίως. Ο Παϊρόζ προσγειώθηκε στην Αθήνα αθόρυβα, απέφυγε τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο κι η ενημέρωση από το δικηγόρο του ήταν πως δεν θα προβεί σε καμία δήλωση, πριν μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Αναχώρησε ο Παϊρόζ κι από Δευτέρα οργασμός εργασίας!

Deal σαν κι αυτό που πάει να κλείσει στο «τριφύλλι», ο Πιεμπονγκσάντ τα έχει πετύχει ουκ ολίγες φορές. Η απορία μου, ωστόσο, είναι η εξής: Πως ένας άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στην είσοδο των ζάμπλουτων Σεΐχηδων στην Μάντσεστερ Σίτι, με σπουδαίο βιογραφικό και γενικότερη δραστηριοποίηση στο χώρο του ποδοσφαίρου (βλ. Μουσκρόν και Ρέντινγκ) είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη ή ακόμα χειρότερα με χλεύη από ορισμένους; Απάντηση, κι όμως, υπάρχει! Είναι πολύ σοβαρός για να τον αντέξει η ελληνική πραγματικότητα.

Πέρασε από τη Λεωφόρο ο Παϊρόζ

Στα μέρη μας μας αρέσει ο ντόρος, η μανούρα, το «πανηγύρι». Δεν έχουμε καταλάβει πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Παϊρόζ, είναι ο ενδεδειγμένος που απαιτείται σε deal ανάλογου βεληνεκούς. Θα μπορούσε ο Ταϊλανδός να μιλήσει στις κάμερες που είχαν στήσει καρτέρι στο «Ελ Βενιζέλος». Δεν το έκανε. Θα μπορούσε να μείνει άλλη μία μέρα στην Ελλάδα και να πάει στις εξέδρες της Λεωφόρου, στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Ούτε αυτό το έκανε.

Γιατί, πολύ απλά, δεν τον ενδιαφέρει να μαζέψει τα φώτα πάνω του. Μόνη του έγνοια είναι να «κλειδώσει» η συμφωνία για τον Παναθηναϊκό. Ήρθε, έβαλε τις υπογραφές του, χαιρέτησε. Οι μεγάλες επενδύσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς πολλές φανφάρες. Γι’ αυτό η στάση του Πιεμπονγκσάντ, είναι που απορρέει αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στο άμεσο μέλλον.

Αλαφούζος-Πιεμπονγκσάντ: «Μεταβίβαση των μετοχών ως τις 30 Ιουνίου»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εγγύηση για τον Παναθηναϊκό η σοβαρότητα του Παϊρόζ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.