ΔΙΕΘΝΗ

UEFA: Χαλάρωση στο FFP εξαιτίας του κορονοϊού

Τι αποφάσισε η UEFA αναφορικά με το Financial Fair Play...
UEFA: Χαλάρωση στο FFP εξαιτίας του κορονοϊού

Πάρθηκαν αποφάσεις από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναφορικά με τη συνέχεια του ποδοσφαίρου.

Η UEFA ανακοίνωσε τις αποφάσεις που πήρε σχετικά και με το Financial Fair Play, τονίζοντας ότι θα υπάρξει χαλάρωση εξαιτίας του κορονοϊού.

Αποφασίστηκε να παρθούν προσωρινά μέτρα έκτακτης ανάγκης όσον αφορά τους κανονισμούς για την αδειοδότηση των ομάδων. Η UEFA δείχνει να υπολογίζει αρκετά το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, στο οικονομικό κομμάτι.

Οι σύλλογοι εξασφάλισαν προσωρινή αναβολή από την υποχρέωσή τους για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Η αξιολόγηση των οικονομικών των ομάδων για το οικονομικό έτος του 2020 αναβάλλεται για ένα χρόνο και θα γίνει μαζί με αυτή για το 2021. Θα πρέπει όμως οι ομάδες να διασφαλίσουν ότι δεν χρωστούσαν χρήματα για μεταγραφές, μισθούς παικτών ή κοινωνική ασφάλιση και εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΠΑΟΚ-FFP: Η επίσημη απόφαση της UEFA που δίνει ελπίδες!

Ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (ισχύουν στη διάρκεια της σεζόν 2020/21)

– Όλοι οι σύλλογοι που μετέχουν σε διοργανώσεις της UEFA πρέπει να αποδείξουν έως τις 31 Ιουλίου (αντί για τις 30/6) ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε σχέση με μεταγραφές, υπαλλήλους και κοινωνικές/φορολογικές αρχές, ως αποτέλεσμα υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου και τις 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

– Όλοι οι σύλλογοι που μετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA πρέπει να παρουσιάσουν πληροφορίες εισπρακτέων λογαριασμών σχετικά με μεταγραφές στις 30 Ιουνίου και τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα διασταύρωσης με πληρωτέους λογαριασμούς άλλων συλλόγων.

Κανόνας ισοσκελισμένου προϋπολογισμού (ισχύει στη διάρκεια των σεζόν 2020/21 και 2021/22)

– Η αξιολόγηση του οικονομικού έτους 2020 αναβάλλεται για μία σεζόν και θα αξιολογηθεί μαζί με το οικονομικό έτος 2021.

– Η περίοδος παρακολούθησης 2020/2021 είναι περιορισμένη και καλύπτει μόνο δύο περιόδους αναφοράς (οικονομικά έτη που λήγουν το 2018 και το 2019).

– Η περίοδος παρακολούθησης 2021/2022 επεκτείνεται και καλύπτει τέσσερις περιόδους αναφοράς (οικονομικά έτη που λήγουν το 2018-2019-2020 και το 2021).

– Τα οικονομικά έτη 2020 και 2021 αξιολογούνται μια περίοδος.

– Ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας εξουδετερώνεται με το μέσο όρο του συνδυασμένου ελλείμματος του 2020 και του 2021 και με το να επιτραπούν επιπλέον προσαρμογές για την COVID-19.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA: Χαλάρωση στο FFP εξαιτίας του κορονοϊού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.