ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αδιανόητη πρόκληση από την Τουρκία – «Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο»

Aδιανόητη πρόκληση από τον πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίουm για την Κύπρο.
Αδιανόητη πρόκληση από την Τουρκία – «Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο»

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος καθώς η Άγκυρα μιλά για Ελληνοκύπριους εισβολείς, θέλοντας να πετάξει από πάνω της ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η αδιανόητη αυτή πρόκληση, ήρθε από τον πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου.

Αδιανόητη πρόκληση από την Τουρκία – «Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο»

Ο λόγος για τον Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της διάσκεψης των προέδρων του Κοινοβουλίου της Ευρώπης, ανέβασε τους τόνους στο Κυπριακό.

Ειδικότερα, ανέφερε πως πράγματι στην Κύπρο υπάρχει μια εισβολή, όμως ο εισβολέας στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε το 1960 και προέβλεπε την παρουσία των Τούρκων και των Ελληνοκυπρίων. Εισβολείς είναι οι Ελληνοκύπριοι που κατέκτησαν την Κυπριακή Δημοκρατία!

Ο Κουρτουλμούς όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς θέλησε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη συζήτηση με την τοποθέτηση του καθώς έχει τους σκοπούς του.

Έτσι, πρόσθεσε ακόμη πως «Μεταξύ του 1963 και του 1974 είχε μειωθεί η ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων είχε μειωθεί. Είχαν φτάσει σε σημείο να μην μπορούν να επιβιώσουν σε ένα νησί που ήταν εταίροι. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούσε να παρακολουθεί τις προσπάθειες των ομάδων της ᾽᾽Ένωσης᾽᾽να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Kαι σήμερα η τουρκική πλευρά είναι αυτή που δέχεται όλες τις διεθνείς συνθήκες. To σχέδιο Ανάν το δέχθηκε η Τουρκία. Η τουρκική πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει να συνεχιστούν οι διαφορές».

Σαν να μην έφταναν τα όσα έχουν προκαλέσει οι τούρκοι με τις εργασίες στην Πύλα εκεί όπου έποικοι και Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν κατά της Ειρηνευτικής Δυνάμεως Κύπρου του ΟΗΕ γιατί η τελευταία επιχείρησε να επιβάλει τον νόμο για τις δήθεν εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου σε μια περιοχή που είναι κατά τα άλλα ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία φαίνεται πως έχει το θράσος να βγει και από πάνω!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητη πρόκληση από την Τουρκία – «Οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στην Κύπρο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.