ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αγιά Σοφιά: Επίτηδες την αφήνει να καταρρεύσει ο Ερντογάν! – Ο κίνδυνος ενός μεγάλου σεισμού (vid)

Ο τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος δεν αποκλείει την πιθανότητα η μη συντήρηση της Αγίας Σοφίας να γίνεται σκόπιμα.
Αγιά Σοφιά: Επίτηδες την αφήνει να καταρρεύσει ο Ερντογάν! – Ο κίνδυνος ενός μεγάλου σεισμού (vid)

Δεν φτάνει που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βεβήλωσε την Αγιά Σοφιά μετατρέποντάς την από παγκόσμια σύμβολο της χριστιανοσύνης και ορθοδοξίας σε τζαμί, τώρα την αφήνει να καταρρέει επίτηδες!

Σας είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό οτι διακόπτεται η χρήση της ως μουσουλανικό τέμενος, καθώς ενδέχεται να πραγματοποιηθούν εργασίες που θα διαρκέσουν για πάνω από 50 χρόνια.

Ήταν τότε χαρακτηριστικό ότι διαπιστώθηκε πως χάλασαν οι μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς και ότι θα χρειαστεί να τους αποξηλώσουν.

Τώρα έχομε νέα σημάδια κατάρρευσης του ιερού μνημείου, καθώς πέφτουν σοβάδες από τον τρούλο της Αγιά Σοφιάς πάνω σε προσκυνητές!

Σύμφωνα με τον τουρκολόγο Δημήτρη Σταθακόπουλο είναι πολύ πιθανό μη συντήρηση της Αγίας Σοφίας να γίνεται σκόπιμα από το καθεστώς Ερντογάν!

Ολα αυτά την ώρα που γνωρίζουν όλοι πως η Κωνσταντινούπολη είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής περιοχή. Τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού όπως αυτούς που είδαμε πριν από μόλις μήνες στην Τουρκία;

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Mega Channel

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.