ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Δεν θα πετανε μόνα τους – Ετοιμάζουν ηλεκτρονικό πόλεμο οι Τούρκοι

Δεν θα πετάνε μόνα τους τα τουρκικά drones - Το σχέδιο αντιμετώπισης των ελληνικών T 6.
Bayraktar: Δεν θα πετανε μόνα τους – Ετοιμάζουν ηλεκτρονικό πόλεμο οι Τούρκοι

Bayraktar: Δεν θα πετανε μόνα τους τα τουρκικά drones με τους Τούρκους να ετοιμάζουν και ηλεκτρονικό πόλεμο για να τα προστατέψουν.

Τα σχέδια της Ελλάδας για τον οπλισμό των ελληνικών T 6 εναντίον των τουρκικών drones έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Τα T 6, με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από των τουρκικών Bayrakatar και Akinci, θα μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν τα αργά τουρκικά drones.

Έτσι, οι Τούρκοι έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο προστασίας των τουρκικών drones από τα ελληνικά πυρά.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, οι Τούρκοι θα σηκώσουν παράλληλα με τα τουρκικά drones αεροπλάνα ηλεκτρονικού πολέμου, F 16 ενώ θα λοκάρουν τους ελληνικούς στόχους με τους S-400.

Oι Τούρκοι θεωρούν πως παρόμοια ήταν και η στρατηγική τους στο Καρμπάχ, όπου έτσι κατάφεραν να επιτύχουν τη νίκη με τα drones τους σε βάρος των Αρμενίων.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρόταση για τις τέσσερις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού περιλαμβάνει έντεκα κελιά VLS και πυραύλους Naval Strike (Kongsberg), μεγάλης εμβέλειας.

Τους νορβηγικούς Kongsberg, των 185 χλμ εμβέλειας, χρησιμοποιούν η Νορβηγία, η Πολωνία και οι ΗΠΑ ενώ ενδιαφέρονται ο Καναδάς, η Γερμανίας, η Ρουμανία και πιθανώς η Ουκρανία και η Ινδία.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Πλήρης επιβεβαίωση Sportime – Παίρνουμε τους δολοφόνους Spike NLOS

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία φτιάχνει drone για να βρίσκει ελληνικά υποβρύχια

Φρεγάτες: Με 11 κελιά και τους δολοφονικούς Kongsberg έρχονται οι αμερικανικές ΗF 2;

Bayraktar: Δεν θα πετανε μόνα τους – Ετοιμάζουν ηλεκτρονικό πόλεμο οι Τούρκοι

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Ελληνοτουρκικά: Κίνηση ματ από την Τουρκία – Eίναι κοντά στα F-35;

Προσέξτε τώρα. Ο εμφανείς λόγος είναι οι S-400. Ένας ακόμα λόγος υπάρχει που οι Τούρκοι βγήκαν από το πρόγραμμα των F-35.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Συστήματα Puls: Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για τα νέα ελληνικά όπλα με εμβέλειες έως και 300 χλμ.

Μάλιστα στην τουρκική Hurriyet το σχετικό δημοσίευμα τιτλοφορείται «Η Ελλάδα εξοπλίζεται: Χρήματα από την Ευρώπη, πύραυλοι από το Ισραήλ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συζητάει με το Ισραήλ για τους πυραύλους που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία

Οι LORA έχουν δυνατότητα μεταφορά σε εμπορευματοκιβώτια, κάνοντας αδύνατη για την Τουρκία την αντιμετώπισή τους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία θα κάνει τα πάντα να μην μπουν τα ελληνικά PULS στο Αιγαίο

Η θέση της Αθήνας είναι πως η ενίσχυση της ελληνικής Άμυνας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου αλλά αποσκοπεί στη σταθερότητα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Rafale: H επιχείρηση στη Λιβύη το 2011 που άλλαξε τα πάντα

Ήταν η πρώτη... δικαίωση των Rafale σε μάχη, με τα διεθνή φώτα επάνω τους και η απόλυτη δικαίωση για τους Γάλλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές λένε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για των πόλεμο των drone με την Τουρκία

«Η Ελλάδα, με τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ, προετοιμάζεται γρήγορα για τις απειλές του μέλλοντος», λένε.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Meteor: Πώς ο γαλλικός υπερπύραυλος γίνεται εθνικός πύραυλος της Ελλάδας

Όλα τα προηγμένα ελληνικά μαχητικά σε κάποια χρόνια, θα διαθέτουν και τους Meteor, ανάγοντας τους γαλλικούς υπερπυραύλους σε κάτι σαν... εθνικούς πυραύλους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Rafale: Η Ινδία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία

Νομοτελειακά η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία των Ινδών, αφού η εξέλιξη προχωρά ήδη προς το Rafale F4 και μελλοντικά προς το Rafale F5.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Τούρκος αναλυτής: Ψέματα Δένδια – Στα 100 δισ. το κόστος της Ασπίδας – Θέλει 35 χρόνια η Ελλάδα για να την φτιάξει

Μάλιστα ο Τουράν Ογούζ υπογραμμίζει πως πλέον η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και από το μέτωπο της Λιβύης άρα η Αθήνα έχει πολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο να προστατεύσει.

Ελληνοτουρκικά