ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Η Ελλάδα είναι απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος-κλειδί στο ΝΑΤΟ»

Απάντηση που δεν περίμενε έλαβε η Τουρκία από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
«Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Η Ελλάδα είναι απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος-κλειδί στο ΝΑΤΟ»

Αρκετές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία, η απόφαση που πήρε ο Νίκος Δένδιας προκειμένου να μην αποβιβαστεί στην Τρίπολη προκειμένου να μην συναντήσει την Λίβυα ΥΠΕΞ.

Ωστόσο πήγε στην Βεγγάζη όπου είχε συνάντηση με τον Χαλίφα Χαφτάρ, κάτι που δε σχολιάστηκε καλά.

Έτσι Τούρκος δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση αυτή στο εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ και πήρε αυτό που του άξιζε.

Συγκεκριμένα, του τόνισε ότι δε γνωρίζει το περιστατικό, ενώ ο Τούρκος ζήτησε να μάθει εάν είναι σύμφωνο με την πολιτική των ΗΠΑ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χαφτάρ και όχι την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Εκεί ήταν που πήρε την… πληρωμένη του απάντηση, αφού ο Βεντάντ Πατέλ του είπε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητος σύμμαχος που βοηθάει τα μέγιστα τις ΗΠΑ.

«Αυτό που απλώς θα έλεγα, καθώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση να προσφέρω, είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη», ήταν τα λόγια του.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.