ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δήλωση που κάνει «πυρ και μανία» τους Τούρκους: «Αν ο Ερντογάν τολμήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο θα συντριβεί»

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Δεν θα τολμήσει να προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο.
Δήλωση που κάνει «πυρ και μανία» τους Τούρκους: «Αν ο Ερντογάν τολμήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο θα συντριβεί»

Σίγουρος ότι η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα τολμήσουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» κατά της Ελλάδας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του στο κανάλι Open.

Απο τη στιγμή που ο Ερντογάν ανέβηκε στον προεδρικό θώκο της γειτονικής χώρας οι απειλές προς τη δική μας χώρας δεν έχουν σταματήσει. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος και οι επιτελείς του επιδίδονται καθημερινά σε ένα «γαϊτανάκι» προκλήσεων, απειλών πολέμου και ακραίων προσβολών κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Με τις εκλογές στην Τουρκία μάλιστα να πλησιάζουν Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί έχουν αυξήσει την ρητορική μίσους, επενδύοντας στον φανατισμό και τον εθνικισμό που διακατέχει αρκετά μεγάλη μερίδα του τουρκικού πληθυσμού.

Πάντως μέχρι στιγμής αυτή ο πολιτικής δεν έχει βοηθήσει τον Ερντογάν καθώς νέας δημοσκόπηση δείχνει οτι το πιθανότερο είναι να χάσει τις εκλογές.

Την ίδια ώρα πάντως πρώην κορυφαία στελέχη του ελληνικού στρατού σημειώνουν «…μακάρι για την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές να επικρατήσει ο Ερντογάν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που ήταν καλεσμένος στο Open, εξήγησε γιατί ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένα «σκυλί που γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει: «Δεν θα τολμήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ο , γνωρίζοντας πως η απάντηση θα είναι συντριπτική», εξήγησε.

Αναμένουμε βεβαίως τις αντιδράσεις από πλευράς Τουρκίας και τουρκικών ΜΜΕ στα όσα λέει ο Έλληνας Υπουργός, καθώς δεν αφήνουν τίποτα να «πέσει κάτω» από όσα λέει η ελληνική πλευρά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σενάρια για κοινή ταξιαρχία Ελλάδας Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και βάσεις σε Ρόδο ή Κάρπαθο για προστασία κρίσιμων υποδομών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Ινδική εταιρεία μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του ραντάρ RBE2 AESA των Rafale. Συμφωνία Thales και SFO Technologies.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα δεν διαθέτει πλοία αυτού του μεγέθους ενώ ο πυρήνας της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής θα είναι οι τέσσερις ελληνικές Belharra.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών προτάσεων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Mήπως λοιπόν η Ελλάδα βιάστηκε να επιλέξει τις γαλλικές FDI και θα μπορούσε να πάρει τις νέες FREMM (οι 2+2 από την Ιταλία θα είναι μεταχειρισμένες);

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Η Άγκυρα τονίζει πως η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου, ύψους 180.000 βαρελιών την ημέρα, καλύπτει της ανάγκες καυσίμων για επτά εκατ. οχήματα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Με το καθεστώς Ερντογάν να κυνηγά κάθε αντίθετη φωνή, η συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα βγάζει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που «σιγοκαίει» στην τουρκική κοινωνία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Αν και μεγάλα προγράμματα όπως τα Rafale και τα F16V έχουν προχωρήσει, η σταθερή υποστήριξή τους απαιτεί πόρους.

Ελληνοτουρκικά