ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δένδιας: «Θα μιλήσουμε μόλις φύγουν τα τουρκικά πλοία»

Ανένδοτη παραμένει η Ελλάδα όσον αφορά το ενδεχόμενο να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία για να βρουν μια λύση.
Ελληνοτουρκικά: Δένδιας: «Θα μιλήσουμε μόλις φύγουν τα τουρκικά πλοία»

Ελληνοτουρκικά: Ανένδοτη παραμένει η Ελλάδα όσον αφορά το ενδεχόμενο να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία ώστε να λυθούν τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας η Αθήνα θα μπει σε διάλογο με την Άγκυρα μόνο εφόσον αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρυπίδα.

«Διαπραγμάτευση μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ΥΠΕΞ, που είχε συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Έχουμε δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας» υπενθύμισε Ο ΑιγαΝίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στην κατοικία της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρίας Θεοφίλη, και όχι στα Ηνωμένα Εθνη, λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό που ισχύουν στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η κίνηση του κ. Γκουτέρες να πάει στην ελληνική κατοικία αξιολογείται τόσο ως συμβολική όσο και ως ουσιαστική.

Ο κ. Δένδιας έφτασε το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη, έπειτα από άδεια που του δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, και έμεινε μόλις τέσσερις ώρες. Η συνάντηση, η οποία διήρκησε 45 λεπτά, επικεντρώθηκε σε τρία θέματα. Στην επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ΟΗΕ, που αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ενημέρωση για την υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας και στα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και τα Βαρώσια.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω στον κ. Γκουτέρες τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, πώς η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στην σταθερότητα στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Σχολιάζοντας το έγγραφο που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , Γενς Στόλτενμπεργκ, σε Ελλάδα και Τουρκία, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ελληνική θέση, τονίζοντας: «Διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει, μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας ήταν μόλις ο δεύτερος ΥΠΕΞ που συνάντησε ο κ. Γκουτέρες από τον περασμένο Μάριο, μετά τον Αμερικανό υπουργό Μάικ Πομπέο.

Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Δένδιας: «Θα μιλήσουμε μόλις φύγουν τα τουρκικά πλοία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.