ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα μας δώσουν ποτέ τα μεταχειρισμένα F-35

Ελληνοτουρκικά: Γιατί τα έξι τούρκικα F-35 δεν θα έρθουν στην Ελλάδα, αν και η Αθήνα τα ζήτησε και γιατί δεν θα πάρουμε μεταχειρισμένα.

F-35 Ελληνοτουρκικά: Γιατί τα έξι τούρκικα F-35 δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, αν και η Αθήνα τα ζήτησε και γιατί δεν θα πάρουμε μεταχειρισμένα.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ελληνοτουρκικά: Γιατί τα έξι τούρκικα F-35 δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, αν και η Αθήνα τα ζήτησε και γιατί δεν θα πάρουμε μεταχειρισμένα.

Οι ΗΠΑ απέβαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής και αγοράς 100 F-35, λόγω της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Μ-346: Ο μίνι ιπτάμενος δολοφόνος που φέρνει το Ισραήλ στην Ελλάδα

Aυτό είναι γνωστό.

Επισης γνωστό είναι πως η Ελλάδα ζήτησε μεταχειρισμένα F-35, με πληροφορίες να θέλουν την Αθήνα να παίρνει τελικά τα έξι τουρκικά F-35 τα οποία δεν παραδόθηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα έξι αυτά F-35 θα πάνε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να κλονίσει και άλλο τις σχέσεις της με την Τουρκία. Τα συγκεκριμένα έξι F-35, βαμμένα κατά πολλούς ακόμα και στα τουρκικά χρώματα, η σκέψη είναι να μην δοθούν στην Ελλάδα για να μην εξοργιστεί η Άγκυρα.

«Χοντρό να μας τα δώσουν ενώ είναι βαμμένα με τα τουρκικα χρώματα», λένε στο sportime.gr άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Τα μεταχειρισμένα αμερικάνικα F-35 δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα, παρά μόνο F-35 που γίνονται εξαγωγή (σ.σ. άλλες δυνατότητες).

Έπιασαν σύμβουλο του Ερντογάν με 100 κιλά ηρωίνης

Είναι κοινό μυστικό πως τα F-35 που εξάγουν οι ΗΠΑ είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων από αυτά που προορίζονται για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Δεν είναι δυνατό να έρθουν μεταχειρισμένα F-35 στην Ελλάδα γιατί θα είναι καλύτερα από τα ολοκαίνουργια εξαγωγής (σ.σ. κάποιοι κάνουν λόγο για καλύτερες στελθ ιδιότητες).

Exit mobile version