ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Κυμάτισε την ελληνική σημαία το ΑΛΙΑΚΜΩΝ στον Βόσπορο – Περηφάνεια

Το ελληνικό πλοίο Αλιάκμων κυμάτισε την ελληνική σημαία κατά την διέλευσή του από τον Βόσπορο - Αμηχανία στην Τουρκία στην θέα της ελληνικής σημαίας.

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικό πολεμικό πλοίο να περνάει τον Βόσπορο απαθανάτησαν Τούρκοι παρατηρητές - Αμηχανία στην Άγκυρα αλλά ανύμπορη να αντιδράσει.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ελληνοτουρκικά: Ελληνικό πολεμικό πλοίο να περνάει τον Βόσπορο απαθανάτησαν Τούρκοι παρατηρητές – Αμηχανία στην Άγκυρα αλλά ανύμπορη να αντιδράσει.

Το ΠΓΥ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» (A-470), γράφει το Πενταπόσταμα, συμμετείχε μαζί με άλλες μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2), σε αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

Toυρκία: Η Ελλάδα θα κινηθεί εναντίον των S-400 με τα F-35

Πρόκειται για πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως της σειράς LUNEBERG. Ναυπηγήθηκε το 1969. Από το Ελληνικό Ναυτικό παρελήφθη την 19-10-94 από το Γερμανικό Ναυτικό στα πλαίσια βοήθειας σε συμμαχική χώρα. Υπάγεται στη Διοίκηση Φρεγατών.

Αποστολή του ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ είναι η εφοδιαστική υποστήριξη των Μονάδων Κρούσεως δηλαδή Φρεγατών, Κανονιοφόρων, Πυραυλακάτων.

Η διέλευση ελληνικού πλοίου από τα στενά δεν είναι παράνομη, ούτε απαγορεύεται, αφού συμμετείχε σε διεθνή αποστολή όμως το να κυματίζει η ελληνική σημαία στον Βόσπορο πάντα είναι κάτι που… ξυπνά μνήμες στους Τούρκους.

Exit mobile version