ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Προκλητική δήλωση Τατάρ για ψευδοκράτος – Σήμερα ζούμε στη δική μας «χώρα»

«Ακόμα και αν η «ΤΔΒΚ» δεν έχει αναγνωριστεί, είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει», λέει ο προκλητικός Τατάρ, σε μία εποχή που τα Ελληνοτουρκικά βρίσκονται στο προσκήνιο

«Η «ΤΔΒΚ» δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί», λέει ο προκλητικός Τατάρ, σε μία εποχή που τα Ελληνοτουρκικά βρίσκονται στο προσκήνιο
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ελληνοτουρκικά: Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Ερσίν Τατάρ με τη δήλωση που έκανε για το ψευδοκράτος, το οποίο χαρακτήρισε δική μας «χώρα».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απηύθυνε διάγγελμα με αφορμή την 38η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις προκλητικές δηλώσεις:

«Σήμερα ζούμε στην δική μας «χώρα», κάτω από το δικό μας «κράτος», ελεύθερα και χωρίς φόβο.

Η «ΤΔΒΚ» δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί.

Η Κύπρος έχει δύο κράτη από το 1964, όταν η τότε γενική επιτροπή των Τ/κ δημιουργήθηκε και ήταν το πρώτο βήμα στο δρόμο για ένα χωριστό κράτος.

Θέλουμε μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, που δεν περνά από την ομοσπονδία, αλλά από την πρότασή του για λύση στη βάση δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών.

Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι η ε/κ πλευρά να αποδεχθεί τα γεγονότα και να προσεγγίσει την πρόταση μας για λύση».

Δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από την πρότασή μου.

Για να μπορέσω να επαναρχίσω μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά το κράτος μας και η κυριαρχία μας».

Ελληνοτουρκικά: «Ο δρόμος για την επιτυχία περνά από τη συνεργασία μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία»

Ακόμα και αν η «ΤΔΒΚ» δεν έχει αναγνωριστεί, είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Και η μεγαλύτερή δύναμή μας είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Η «ΤΔΒΚ» είναι η τιμή του λαού μας, η παρακαταθήκη των προγόνων μας και το μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να μην καταπατηθεί.

Όσα δικαιώματα έχουν οι Ε/κ στην Κύπρο, έχουν και οι Τ/κ. Κατά την ε/κ νοοτροπία οι Τ/κ δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Στόχος των Ε/κ ήταν να μετατρέψουν την Κύπρο σε ελληνικό νησί και να την ενώσουν με την Ελλάδα.

Είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους:

Για να προστατεύσουμε το δόγμα Γαλάζια Πατρίδα, που περιλαμβάνει τα δικαιώματά μας στον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και στην πατρίδα προσφύγαμε σε κάθε είδους ενέργειες και θα συνεχίσουμε.

Ο δρόμος για την επιτυχία και για να είμαστε δυνατοί, περνά από τη συνεργασία μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία».

https://youtu.be/6lOdYWfIa9w

Exit mobile version