ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Το τερμάτισαν οι Ρώσοι – Δίνουν συμπαραγωγή των S-400 στην Τουρκία

Άγνωστη παραμένει το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ελληνοτουρκικά: Το τερμάτισαν οι Ρώσοι - Δίνουν συμπαραγωγή των S-400 στην Τουρκία
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ελληνοτουρκικά: Το τερμάτισαν οι Ρώσοι αφού σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο εξετάζεται η συμπαραγωγή των S-400 με την Τουρκία καθώς και η αγορά από την Άγκυρα μίας ακόμα συστοιχίας των ρωσικών πυραύλων.

Ο CEO της κρατικής ρωσικής Αμυντικής Βιομηχανίάς, Rosoboronexport, δήλωσε κατά την διάρκεια του Dubai Air Show ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συνεργασία Μόσχας και Άγκυρας για την μεταφορά ρωσικής τεχνολογίας αναφορικά με τους S-400 που αγόρασε η Τουρκία.

Ο Αλεξάντερ Μικχέεβ δεν ανέφερε περί ποιας ακριβώς τεχνολογίας έκανε λόγο, καθώς και ποια στοιχεία των S-400 θα κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσι Ακάρ, αρνήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογράφους αν η Τουρκία έχει θέσει σε λειτουργία τους ρωσικούς S-400, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί κρατικό μυστικό.

Mε ενδιαφέρον αναμένεται οι αντίδραση των ΗΠΑ, αν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή με τους S-400, αφού η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων στην Τουρκία, εξαιτίας της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας.

Η Τουρκία έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35, ενώ έχει αιτηθεί στην Ουάσιγκτον την αγορά 40 F-16 70/72 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80 τουρκικών F-16 σε επίπεδο Viper.

H Eλλάδα, με την αγορά των 24 Rafale, τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 σε Viper καθώς και την αναμενώμενη προμήθεια των F-35 αφήνει πολύ πίσω την Τουρκία στον αέρα.

Η Τουρκία, με το 80% των μαχητικών της αεροσκαφών να πλησιάζουν το όριο της πτητικής ζωής τους, έχει μείνει χωρίς μαχητικο νέας γενιάς.

Ελληνοτουρκικά: Το τερμάτισαν οι Ρώσοι – Δίνουν συμπαραγωγή των S-400 στην Τουρκία

Exit mobile version