ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά – TRT: «Η Ρωσία κινείται εχθρικά κατά της Τουρκίας!»

Ελληνοτουρκικά: Το σενάριο ρήξης Τουρκίας και Ρωσίας πλησιάζει συνεχώς στο σημείο μηδέν αφού ο Ερντογάν αποφάσισε ότι είναι πανίσχυρος. Ελληνοτουρκικά: Hταν αναμενόμενο και τώρα γίνεται όπως φαίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα. Μιλάμε για την αναμενόμενη σφοδρή ρήξη Μόσχας και Άγκυρας, σε επιβεβαίωση της ξαφνικής επίσκεψης του Λαβρώφ στην Αθήνα. Αυτή τη φορά η προπαγάνδα των τουρκικών μέσων...

Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ελληνοτουρκικά: Το σενάριο ρήξης Τουρκίας και Ρωσίας πλησιάζει συνεχώς στο σημείο μηδέν αφού ο Ερντογάν αποφάσισε ότι είναι πανίσχυρος.

Ελληνοτουρκικά: Hταν αναμενόμενο και τώρα γίνεται όπως φαίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα. Μιλάμε για την αναμενόμενη σφοδρή ρήξη Μόσχας και Άγκυρας, σε επιβεβαίωση της ξαφνικής επίσκεψης του Λαβρώφ στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά η προπαγάνδα των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης άγγιξε την Μόσχα κανονικά και με τον νόμο χωρίς περιστροφές. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία επιδεικνύει μια σχετική αυτοσυγκράτηση και ουδετερότητα παντού (Λιβύη και στην επικράτεια του Καραμπάχ), το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι η Ρωσία κινείται εχθρικά κατά της Τουρκίας σε μια τεράστια περιοχή.

Αντιφάσεις προκύπτουν τακτικά μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας σε διάφορα θέματα. Ωστόσο, κάποια στιγμή η συνεχιζόμενη ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών παράδοξα, θα οδηγήσουν και στην οριστική ρήξη.

Από την πλευρά της Μόσχας, η Άγκυρα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της στην πορεία της ρωσικής επέκτασης στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Εύξεινου Πόντου.

Με τη σειρά της η Τουρκία ανησυχεί σοβαρά για την “επικοινωνία” της Ρωσίας με τους Κούρδους και αρνείται να αναγνωρίσει την Κριμαία ως Ρωσική επαρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Θωρακίζεται η Κρήτη & μετατρέπεται σε «φρούριο»

Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες έχουν μάθει μέχρι τώρα, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να τακτοποιούν τα αναδυόμενα ζητήματα σε δύο τύπους, σοβαρά και αμοιβαία αποδεκτά (συνεργασία).

Κάποτε, η Άγκυρα δεν επέτρεψε την εξουδετέρωση της αποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης, η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη Μόσχα.

Exit mobile version